spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateDandana îngroapă și Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de...

Dandana îngroapă și Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultură: Nu vrea să aplice ajutorul economic oferit de UE

-

Azomureș Târgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultură din România, anunță că suspendă, temporar, producția de amoniac, utilizat pentru fabricarea de îngrășăminte, din cauza prețului în creștere la gaze naturale. Compania mai suspendase producția de îngrășăminte în decembrie și a reluat-o abia la finalul luni aprilie, tot din cauza prețului la gaze.

- Reclama -

„Este grav ce se întâmplă astăzi pe piața gazelor naturale pentru majoritatea producătorilor europeni de îngrășăminte. În România, continuăm dialogul cu autoritățile guvernamentale pentru a fi aplicat ajutorul economic oferit de Uniunea Europeană, aplicat deja în multe țări europene. De exemplu, Bulgaria pune la dispoziția industriei un preț plafonat, de 72 Euro Mwh. Până astăzi, România nu a pus în aplicare schema de ajutor pentru industriile energo-intensive, deși are la dispoziție cadrul legal european. Ca producător știm că este dificil să asigurăm cantitatea necesară pentru viitorul sezon agricol, dacă nu producem pe timpul verii. Schema Uniunii Europene trebuie aplicată și în România”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img