Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, a declarat, la „Marius Tucă Show” transmis de Mediafax, că în 2015, în momentul când generalul Dumitru Dumbravă, fost secretar general al SRI, vorbea de „câmpul tactic”, nimeni nu-şi imagina că există vreun protocol şi nici măcar cât de extins era acest „câmp tactic”.
„Dacă protocoalele respective, că se susţine lucrul acesta , nu au fost nocive, de ce sunt secrete actele întocmite în baza lor? Ce ascund? Nu ascund nimic, scoateţi-le la iveală pentru că este dreptul fiecărui cetăţean să ştie exact ce s-a întâmplat acolo. Poate nu s-a întâmplat nimic nelegal, dar trebuie lămurit. Nu face bine să mergem înainte cu aceste suspiciuni. În 2015, când vorbea generalul Dumbravă despre câmpul tactic, nu ne imaginam că există nici măcar protocolul din 2009, darămite alte protocoale despre care vorbim acum. Şi cât de extins este acest câmp tactic. Nu urmăresc cariera lui Dumbravă”, a declarat Dana Gîrbovan.
Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România a precizat că prin tehnicile abuzive ale procurorilor şi prin actele întocmite în baza protocoalelor a fost decredibilizată lupta anticorupţie din ţara noastră.
„Este suficient să ne uităm la numărul de achitări, a rezultatelor care vin acum în urma unei astfel de lupte să ne dăm seama că a fost un fiasco. Eu întreb un singur lucru, admiţând că suntem într-un război. Nu suntem, dar să considerăm că suntem, punem deoparte legea. Cum e posibil ca după 10 ani România să fie în continuare o ţară coruptă? Cu mari probleme de corupţie, în care să fim în continuare vizaţi, să ni se spună aveţi probleme cu corupţia , luptaţi împotriva ei”, a mai spus Dana Gîrbovan.
Dumitru Dumbravă a lucrat în cadrul Serviciului Român de Informaţii. În 2014, a fost promovat la gradul de general de brigadă. A fost şef al direcţiei juridice din SRI până în 2016, când a fost numit secretar general al serviciului. Generalul a devenit cunoscut după ce a declarat că Serviciul Român de Informaţii urmăreşte finalizarea dosarelor în instanţă, caracterizând justiţia drept un „câmp tactic”.