spot_img
-1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeDan Motreanu spune ce a câștigat România in urma Congresului PPE

Dan Motreanu spune ce a câștigat România in urma Congresului PPE

-

Ce a câștigat România în urma congresului PPE: manifestul PPE conține numeroase prevederi care sunt în beneficiul țării noastre.Ne-am reunit în Congresul PPE pentru a răspunde la o întrebare crucială: ce vom face pentru cetățenii UE în următorii cinci ani. Răspunsurile se regăsesc în manifestul PPE, pe care l-am aprobat la București. Delegația PNL, din care am făcut parte, s-a asigurat că manifestul conține reglementări în avantajul Românei, afirmă europarlamentarul Dan Motreanu, prim vicepreședinte PNL, pe Facebook.

- Reclama -

CE SUSȚINE DAN MOTREANU:

- Advertisement -

ℹ PPE susține distribuirea echitabilă între statele membre a fondurilor din Politica Agricolă Comună. Sumele acordate fermierilor români trebuie să fie cât mai apropiate de cele pentru fermierii din vestul Europei. În iunie 2023, Parlamentul European a aprobat un amendament prin care solicitam, împreună cu alți europarlamentari români, Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul PAC.

ℹ Susținem reducerea decalajului dintre zonele rurale și cele urbane. Ne asigurăm că tinerii care aleg agricultura vor avea acces la terenuri pentru practicarea acesteia.

- Advertisement -

ℹ Accesul la sănătate pentru toții cetățenii UE, indiferent de locul în care trăiesc și de statutul social și economic, este unul dintre principiile manifestului. E un drum deja început: prin PNRR, inițiat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, România are acces la fonduri UE pentru construirea de spitale. Reducerea decalajului de salarizare în domeniul sănătății este o măsură menită să stopeze exodul lucrătorilor.

ℹ Vom reduce birocrația, introducând principiul eliminării a două reglementări vechi, odată cu introducerea uneia noi. E o strategie de care vor beneficia și IMM-urile românești.

ℹ Propunem un Plan Strategic ”Fabricat în Europa” 2030, un plan ambițios pentru o politică industrială comună.

ℹ Infrastructura strategică trebuie protejată de preluarea către țări terțe, precum China. Avem în vedere porturile, telecomunicațiile, infrastructura de energie și companiile noastre cele mai inovatoare.

ℹ PPE susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

ℹ Extinderea programelor Erasmus și Discover EU prin care numeroși tineri, inclusiv din România, au primit burse sau posibilitatea de a cheltui gratuit.

ℹ Pregătim un plan „Brain Gain” prin care le oferim tinerilor șansa să se întoarcă în țara de origine.

ℹ „Dacă vrei pace, pregătește-te de război!”, spuneau romanii. Chiar dacă, din naivitate sau pentru a face jocurile Rusiei, mulți comentează negativ orice pregătire pentru apărare, nu putem ignora războiul de la granițele noastre. Ne propunem crearea unei Piețe Unice a Apărării și alocarea în viitorul Cadru Multifinanciar Anual a unor resurse suficiente pentru dezvoltarea unei industrii de apărare performante. Obiectivul pe termen lung este să dezvoltăm o Uniune Europeană a apărării cu forțe europene integrate terestre, maritime, aeriene și cyber.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img