PNL este astăzi o forță de dreapta care include trei curente importante – conservatorismul, creștin-democrația și liberalismul. Am vorbit despre aceste lucruri cu colegii mei din PNL Sibiu, la lansarea candidaților acestei organizații pentru alegerile locale, afirmă europarlamentarul Dan Motreanu, prim vicepreședinte PNL.
CE MAI SUSȚINE DAN MOTREANU:
De-a lungul timpului, PNL a avut menirea de a salva România în situațiile foarte grele. PNL a fost și este partidul care construiește și a adus cele mai multe fonduri pentru România. PNL este partidul istoric care a înfăptuit marile dorințe și aspirații ale acestui popor.
PNL este atașat modernizării, este partidul care are ca principiu fundamental al societății familia, este partidul care se luptă pentru drepturile naturale ale indivizilor. PNL creează spațiul necesar pentru dezvoltare, pentru a inova, pentru inițiativa privată.
PNL se poate mândri cu cei mai buni președinți de consilii județene, cu cei mai buni primari. Administrația publică liberală este un model pentru toată România.
Reprezentanții PNL Sibiu din administrația locală au reușit să modernizeze comunitățile dar în același timp să mențină nealterat specificul acestora. De asemenea, au reușit, la fel ca mulți alți colegi din PNL, să atragă fonduri europene.
Organizația PNL are un ministru, pe Raluca Turcan, care a reușit cu bani puțini, după o luptă titanică să demareze proiecte pentru protejarea patrimoniului cultural național.
Avem atâtea proiecte, dar vorbim foarte puțin despre acestea. Am lăsat spațiul public acelor partide care nu au nicio realizare, dar reușesc să crească pe emoție și nu pe fapte. Fiind preocupați de proiecte, am lăsat agenda publică unor partide care se consideră partide antisistem, partide care nu au nicio soluție, partide care astăzi reprezintă un pericol pentru România.
Unul dintre motivele pentru care am construit o alianță pentru Parlamentul European a fost tocmai pentru a putea opri această ascensiune a extremismului, a populismului, a radicalismului. Este un obiectiv important, la fel de important ca obiectivul de a ne arăta atașamentul față de proiectul european.
Indiferent de familiile politice din care facem parte, este o datorie esențială să mergem în Parlamentul European să ne luptăm pentru acele politici care au adus dezvoltare și modernizare în România. Europa se schimbă și Politica Agricolă Comună sau Politica de Coeziune s-ar putea să nu mai reprezinte priorități pentru alte țări UE, dar pentru noi, în calitate de europarlamentari români, acest lucruri sunt prioritare. România s-a dezvoltat prin cele două mari politici ale UE.
O coaliție presupune un compromis pe care trebuie să îl faci, dar compromisul nu trebuie să te compromită. În ultimii ani de zile, deși am fost în guverne de coaliție, am reușit întotdeauna să ne luptăm și să păstrăm proiectele mari ale PNL, fie că vorbim de proiectul ”Anghel Saligny”, pentru care ne-am bătut cu USR, fie că ne-am luptat cu PSD pentru a păstra cota unică sau Pilonul II de pensii.