spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeDan Motreanu, interpelare Comisiei Europene privind protejarea sănătății și siguranței lucrătorilor în...

Dan Motreanu, interpelare Comisiei Europene privind protejarea sănătății și siguranței lucrătorilor în spațiul european

-

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) a trimis o interpelare Comisiei Europene privind protejarea sănătății și siguranței lucrătorilor în spațiul european.

- Reclama -

„Sectorul cunoaște numeroase cazuri de încălcare a legislației UE în domeniul muncii, a normelor de securitate socială și a practicilor de subcontractare care deseori duc la accidente de muncă. De aceea, săptămâna trecută m-am adresat Comisiei Europene pentru a proteja sănătatea și siguranța lucrătorilor în spațiul european”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook. 

- Advertisement -

Vicepreședintele în Comisia pentru Sănătate a Parlamentului European, Dan Motreanu, alături de colegi europarlamentari, a solicitat Comisarului pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, să ia în considerare introducerea unui număr european de securitate socială și a unui card personal european de muncă (EPLC) pentru toți lucrătorii mobili europeni. 

„Vom dispune astfel de un instrument solid de promovare și protejare a mobilității lucrătorilor, ceea ce, pentru constructori, înseamnă: contracte corecte și transparente de muncă și de plată, aceleași standarde sociale pentru toți, recunoașterea contribuțiilor sociale și norme europene de protecție a muncii și a sănătății”, a mai transmis acesta.

- Advertisement -

Potrivit eurodeputatului, în Uniunea Europeană sunt 15 milioane de constructori. Firmele mici, cu mai puțin de 10 angajați, reprezintă 93% din totalul celor 3,3 milioane de întreprinderi de construcție europene. Construcțiile sunt un sector foarte mobil, cu lucrători care se deplasează într-o altă țară, permanent sau temporar. Este și cazul celor 700.000 de constructori români din străinătate, care muncesc adesea în regim de subcontractare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img