spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeCUTREMUR POLITIC ÎN AUSTRIA: Partidul considerat de extremă dreaptă care deține ministerele...

CUTREMUR POLITIC ÎN AUSTRIA: Partidul considerat de extremă dreaptă care deține ministerele de Interne, Apărare și Externe legat de ucigașul din Christchurch

-

Partidul Libertăţii din Austria (FPOe, extrema dreaptă) se află sub presiunea partenerului său de coaliţie, Partidul Popular (OeVP, conservator), referitor la informaţiile privind legăturile FPOe cu Mişcarea Identitară, care a primit o donaţie de la presupusul autor al atentatelor de luna trecută din oraşul neozeelandez Christchurch, relatează luni agenţia DPA citată de Agerpres.

- Reclama -

FPOe deține Ministerul de Interne, Apărarea și externele.

”Aştept ca FPOe să aibă o poziţie clară şi să taie orice legături existente” cu Mişcarea Identitară (antiimigraţie), a declarat cancelarul Sebastian Kurz (conservator), în cotidianul Oberoesterreichische Nachrichten.

”Extremiştii de dreapta nu sunt mai buni decât extremiştii islamişti”, a adăugat Kurz.

Săptămâna trecută, poliţia austriacă a demarat o anchetă pentru terorism în cazul liderului Mişcării Identitare, Martin Sellner, în legătură cu o donaţie financiară pe care organizaţia sa de extrema dreaptă a primit-o de la autorul atacurilor împotriva a două moschei din Noua Zeelandă, soldate cu 50 de morţi. Nici o legătură dincolo de această donaţie nu a fost găsită până în prezent.

Între timp, media şi partidele de opoziţie au subliniat din nou legăturile dintre Mişcarea Identitară şi FPOe în ultimele zile.

Politicieni ai FPOe şi militanţi ai Mişcării au fost văzuţi participând la aceleaşi evenimente. Liderul FPOe, Heinz-Christian Strache, şi colegi de partid au dat share la postări pe media sociale ale Mişcării Identitare în trecut.

Kurz, care evită de obicei să-l critice în public pe partenerul său de guvernare, a făcut declaraţiile respective ca reacţie la o relatare potrivit căreia un club studenţesc care are legături cu FPOe împarte o vilă în oraşul Linz cu filiala locală a Mişcării Identitare. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...