spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăArmataCutremur în serviciile secrete militare sud coreene

Cutremur în serviciile secrete militare sud coreene

-

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in l-a înlocuit vineri pe şeful Comandamentului de Apărare şi Securitate (DSC, serviciile de informaţii militare şi securitate), în urma unor scandaluri răsunătoare, şi a ordonat crearea unui nou comandament care ‘să rupă definitiv cu trecutul’ acestei instituţii, afectată de o serie de acuzaţii politice, informează Yonhap conform agerpres.

- Reclama -

Yoon Young-chan, consilierul de relaţii publice al lui Moon, a făcut anunţul ce intervine în cadrul eforturilor de reformare a DSC după apariţia unor informaţii în presă că DSC a examinat posibilitatea de a impune legea marţială pentru a opri protestele antiguvernamentale de anul trecut.

Astfel, preşedintele sud-coreean l-a desemnat pe generalul Nam Young-sin, actualul şef al Comandamentului special pentru război (SWC) din cadrul armatei terestre a Coreei de Sud, pentru a-l înlocui pe generalul Lee Suk-koo, care conduce DSC din septembrie trecut.

‘Pentru o reformă rapidă la toate nivelurile, preşedintele a ordonat crearea unui nou comandament prin dizolvarea şi reorganizarea actualului DSC, pentru a rupe cu trecutul său’, a declarat Yoon într-o conferinţă de presă la Seul.

Totodată, preşedintele a ordonat ca toţi oficialii DSC acuzaţi de activităţi politice şi alte ilegalităţi să fie trimişi în unităţile în care serveau iniţial. DSC este alcătuită din ofiţeri de infanterie, de marină, din forţele aeriene şi aeropurtate.

Şeful statului a ordonat de asemenea ‘numirea unor inspectori civili pentru a investiga minuţios toate acţiunile ilegale şi de corupţie din cadrul instituţiei şi pentru a lua măsurile necesare’, a mai spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Seul.

Ordinul preşedintelui intervine la o zi după ce o Comisie pentru reforme a Ministerului Apărării sud-coreean a propus o serie de schimbări radicale, între care reducerea cu 30% a celor 4.200 de angajaţi ai DSC şi destructurarea ‘tuturor fuundaţiilor sale instituţionale’ cu scopul efectuării unor schimbări fundamentale.

DSC este suspectat de amestec în afacerile politice ale ţării. El a elaborat un document care prevedea impunerea legii marţial

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...