spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăALEGERI 2020Cutremur în PNL Hunedoara

Cutremur în PNL Hunedoara

-

Cutremur în PNL Hunedoara: Lucian Heius a demisionat din fruntea PNL Hunedoara, iar Adrian David din funcția de prim-vicepreședinte.

- Reclama -

Județul Hunedoara a fost câștigat la scor de PSD, liberalii suferind aici cea mare umilință din ultimii ani. Pe lângă președinția CJ Hunedoara, PSD a obținut majoritatea mandatelor de consilieri județeni și de primari. Liberalii au obținut jumătate din scorul înregistrat în 2016.

Filiala Județeană a PNL Hunedoara se confruntă cu cea mai dureroasă înfrângere din ultimii ani. Candidatul Alianței PNL-PNȚCD-UDMR (susținut și de USR, PLUS și FDGR) la funcția de președinte al CJ Hunedoara, Adrian Nicolae David, a fost învins de candidatul PSD, Laurențiu Nistor, care a obținut un număr aproape dublu de voturi. La nivelul CJ Hunedoara, PSD a obținut 18 mandate din 32, iar PNL doar 8. Restul locurilor sunt completate de Pro România (3), PMP (2) și USR (2). În aceste condiții, PSD își va impune fără probleme cei doi vicepreședinți.

În Transilvania, Laurențiu Nistor este cel mai votat candidat PSD la funcția de președinte de consiliul județean, cu peste 70.000 de voturi obținute.

În ciuda faptului că, în ultimele două luni, membri ai Guvernului PNL (Ludovic Orban, Raluca Turcan, Violeta Alexandru, Marcel Boloș) au venit în județul Hunedoara pentru a susține candidații la alegerile locale, scorul partidului este extrem de modest. Comparativ cu anul 2016, PNL a pierdut aproape jumătate din numărul de consilieri județeni. Atunci, PNL a obținut un scor de peste 34%, față de 20% în 2020.

Un alt aspect interesant este acela că, în majoritatea localităților conduse de primari PNL, cele mai multe voturi pentru funcția de președinte al CJ Hunedoara au fost obținute de candidatul PSD, Laurențiu Nistor. Numai în 5 localități din totalul de 69 a ieșit câștigător candidatul PNL.

Filiala Hunedoara a PNL este condusă din 2017 de deputatul Lucian Heiuș, cel care a fost propus în primăvara anului 2020 pentru funcția de ministru al finanțelor publice.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...