spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeCurtea Europeană de Justiţie dă dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre...

Curtea Europeană de Justiţie dă dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să primească migranţi

-

Curtea europeană de Justiție a respins miercuri plângerile formulate de Ungaria și Slovacia împotriva politicii de imigrație a Uniunii Europene, confirmând dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să preia solicitanți de azil conform sistemului de cote. „Mecanismul contribuie de fapt la a permite Greciei și Italiei să facă față impactului crizei migraționiste din 2015 și este proporțional”, se arată în decizia Curții, citată de agențiile de presă.

Ungaria și Slovacia, alături de Cehia și România au votat împotriva cotelor dar au fost puse în minoritate de către alte state membre ale UE. Conform planului, Ungaria avea obligația de a primi, într-o primă fază, 1.294 de persoane (peste 2.300 la final) și Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), însă până la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16.

- Advertisement -

După mai multe avertismente, în iunie Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement (încălcare a dreptului comunitar) contra Ungariei , Poloniei și Cehiei. Slovacia nu a fost implicată în această fază.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img