spot_img
-0.6 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăcoronavirusCurtea Constituțională ia la întrebări Ministerul austriac al Sănătății și cere probe:...

Curtea Constituțională ia la întrebări Ministerul austriac al Sănătății și cere probe: Prin ce factor purtarea unei măști FFP2 în încăperi închise sau în aer liber reduce riscul de infecție sau transmitere? Prin ce factor vaccinarea COVID reduce riscul de cursuri severe?

-

Ministerul Sănătății din Austria, luat la întrebări de Curtea Constituțională: ”Pe ce bază ați luat măsurile corona?”. Sunt întrebări explozive pe care Curtea Constituțională le pune acum Ministerului Sănătății. Ministerul lui Mückstein are termen până pe 18 februarie să răspundă, scrie Ziarul Românesc din Viena.

- Reclama -

În primul rând, judecătorii vor să știe cât de justificate au fost reglementările, care au dus în special la blocare și regula 2G. Accentul principal este pus pe sarcina asupra sistemului de sănătate, de care măsurile au fost legate.

- Advertisement -

Până pe 18 februarie, judecătorii cer informații cu privire la zece seturi de întrebări. Ele au fost transmise Ministerului Sănătății și reprezentanților legali ai acestuia pe 26 ianuarie. 

În cursul examinării măsurilor corona, Curtea Constituțională (VfGH) a găsit câteva neclarități și astfel a trimis întrebări Ministerului Sănătății. 

- Advertisement -

Întrebare„Curtea Constituțională solicită așadar informații dacă numerele de spitalizare sau decese menționate în dosarele ordonanței includ toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2 care sunt internate în spitale din secțiile de terapie normală sau intensivă sau care sunt cu SARSCoV-2 și au murit? Dacă da, de ce se alege această numărare?”

Sunt solicitate date exacte despre decedați – fie „pe” sau „cu” Covid – precum și despre internări și vârsta celor afectați. 

În plus, VfGH dorește să știe ce variante de virus au fost prezente la 1 ianuarie 2022, pe 25 ianuarie și zilnic și în ce procent dintre persoanele infectate, spitalizate și decedate. 

Ministerul întreabă și despre „procentul de infecții care au loc în domenii ale vieții”, precum familia, locul de muncă, la cumpărături sau activitățile de agrement.

Curtea Constituțională solicită, de asemenea, probe cu privire la diferitele măsuri de protecție prescrise. O altă întrebare este: 

„Prin ce factor purtarea unei măști FFP2 în încăperi închise sau în aer liber reduce riscul de infecție sau transmitere?” Și: „Prin ce factor vaccinarea COVID reduce riscul de cursuri severe?”

Ultimele întrebări se referă la „blocarea pentru cei nevaccinați” și în ce măsură aceasta are impact asupra internărilor sau riscului de spitalizare. La doar două zile după ce au fost trimise întrebările, această măsură a fost ridicată de guvern.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img