spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeCurtea Constituțională a Germaniei obligă Guvernul Merkel să redeschidă bisericile

Curtea Constituțională a Germaniei obligă Guvernul Merkel să redeschidă bisericile

-

Germania decide joi o redeschiderea a lăcaşurilor de cult în anumite condiţii, în pofida epidemiei covid-19, a declarat joi – la o zi după o hotărâre a justiţiei care sancţionează închiderea completă a acestora – o sursă pentru AFP, transmite news.ro.

- Reclama -

Cu condiţiile să se respecte o distanţă minimă între credincioşi şi ca aceştia să poarte o mască, ”adunările religioase se vor putea ţine din nou”, se arată într-un document pregătit de Guverul Angelei Merkel.

Documentul urma să fie aprobat joi după-amiaza împreună cu landurile.

Instanţa supremă a justiţiei germane a autorizat miercuri seara – în anumite condiţii – redeschiderea lăcaşurilor de cult, în pofida pandemiei noului coronavirus – punând astfel în discuţie restricţii implementate de autorităţi în vederea opririi răspândirii bolii.

Curtea Constituţională federală a fost sesizată cu privire la acest caz de către o asociaţie musulmană din nordul Germaniei, care contesta interzicerea rugăciunii de vinerea într-o moschee – în plin Ramadan – de către autorităţi locale din Saxonia Inferioară.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...