spot_img
1.9 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăDezvaluiriCum va juca Președinția română a UE în controversatul dosar al migranților

Cum va juca Președinția română a UE în controversatul dosar al migranților

-

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene George Ciamba a declarat, marţi la Bruxelles, că România va avea, în perioada Preşedinţiei Consiliului UE, o abordare echilibrată în ceea ce priveşte migraţia, precizând că „nu îi reprezentăm nici pe cei care vor cote, nici pe cei care nu vor cote”, transmite Mediafax.

- Reclama -

Întrebat, într-o conferinţă de presă, marţi la Bruxelles, la finalul reuniunii Consiliului Afacerilor Generale, despre strategia României asupra pachetului privind migraţia, în perioada mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, George Ciamba a spus că ţara noastră îşi propune o abordare echilibrată.

Hungarian policemen stand over a family of immigrants who threw themselves onto the track before they were detained at a railway station in the town of Bicske, Hungary, September 3, 2015. Reuters and The New York Times shared the Pulitzer Prize for breaking news photography for images of the migrant crisis in Europe and the Middle East. REUTERS/Laszlo Balogh TPX IMAGES OF THE DAY – RTX2AJJI

„Putem avea mai multe practici. Migraţia este unul dintre cele mai complicate dosare. Vă asigur că vom face tot ce putem pentru a obţine rezultate, dar până la urmă nu va depinde de noi, ci şi de alţi actori. Nu îi reprezentăm nici pe cei care vor cote, nici pe cei care nu vor cote, ci încercăm să obţinem un echilibru. Vom fi un partener corect şi în cadrul colaborării cu PE, şi cred că în acest dosar e cea mai importantă abordate”, a afirmat ministrul român delegat pentru Afaceri Europene.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img