spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăDezvaluiriCum și-a făcut Ministrul Costel de la Mediu șoferul milionar

Cum și-a făcut Ministrul Costel de la Mediu șoferul milionar

-

Lucian Jugrin era, oficial, consilier la cabinetul parlamentar și a fost și consilier local, dar din 2012 e non-stop șoferul lui Costel Alexe, și la Iași, și la București. Acum e consilier la Prefectură, pe 1.000 de euro net, președinte de CA al unui Fond de Garantare și Administrator în Prahova, la o societate a Ministerului Mediului. Peste tot e acasă, culegând circa 10.000 de lei/lună, scrie Reporter Is.

- Reclama -

Dezvăluirile vizează și alte personaje din anturajul actualului Ministru la Mediu, Costel Alexe.

DEZVĂLUIRILE REPORTER IAȘI:

Pe Lucian Jugrin, fostul său consilier de la cabinetul parlamentar, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, l-a plantat în următoarele posturi, în doar câteva luni:

1) consilier la ministerul Mediului,

2) președinte al Consiliului de Administrație la Fondul Local de Garantare Sfântu Gheorghe,

3) administrator la SC Exploatare Sistem Zonal Prahova, subordonată tot ministerului Mediului,

4) consilier al prefectului de Iași.

Într-o liniște deplină, liberalii continuă schimbarea șefilor din administrația locală.

O altă mutare controversată: Marius Mihai Horea Șerban a fost numit șef al filialei Iași a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Noul director este ginerele lui Constantin Șerban, consilier județean PNL.

În ultimele luni, mai multe persoane apropiate de ministrul Costel Alexe, șeful PNL Iași, au fost puse în poziții de conducere la stat. Un văr, un fin și-un cumătru au ajuns în vârf.

Familia Jugrin, trai din doar 2.400 lei lunar
Cu adevărat spectaculoasă a fost ascensiunea lui Lucian Jugrin. În vara anului 2016, acesta a fost ales consilier local din partea PNL, anterior fiind consilier parlamentar la cabinetul deputatului Costel Alexe. Însă toți din filială știau că Jugrin este șoferul personal al lui Alexe. Tot timpul era la dispoziția acestuia și îl ducea cu mașina unde avea nevoie, fiind prima lui sarcină.
În 2019, Jugrin a fost doar consilier local, cu o indemnizație de 1.000 de lei/net pe lună, fără a înregistra alte venituri oficiale. Soția, stilist la propriul salon de înfrumusețare, a câștigat mai bine ca el, având un venit net lunar de 1.464 lei, așa cum reiese din declarația de avere a politicianului. Teoretic, trăiau doar din 2.400 de lei/lună.

Însă, în toamna anului trecut, PNL a preluat guvernarea, iar norocul lui Jugrin avea să se schimbe.

Întâi la minister, apoi la Prefectură

Întâi, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, l-a luat pe Jugrin să-i fie consilier în aparatul guvernamental. Pe site-ul ministerului, Jugrin are două declarații de avere depuse pe 29 și 31 ianuarie 2020.

„Am demisionat de la minister la sfârșitul lunii ianuarie. Din motive personale. Acum, de la începutul lunii aprilie, sunt consilier al prefectului Marian Grigoraș”, a afirmat Jugrin. Acesta a mai spus că, înainte de Paște, a renunțat și la calitatea de ales local pentru a nu se naște interpretări cu privire la o posibilă stare de incompatibilitate.

INTEGRAL DEZVĂLUIRILE DIN REPORTER IS

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img