spot_img
10.8 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăActualitateCum se poate transforma România dintr-o colonie într-un stat puternic. PLANUL LUI...

Cum se poate transforma România dintr-o colonie într-un stat puternic. PLANUL LUI DIAN POPESCU

-

Prieteni, acesta este cel mai simplu si mai eficient “proiect de țară” pe care trebuie sa-l urmăm ! Dacă va fi pus in practică … in 5 ani România se va transforma din colonie intr-una din cele mai puternice state din lume ! Trebuie sa folosim anumite elemente din strategia lui Ceausescu de industrializare a țării, fara sa repetăm erorile lui ( cum ar fi abandonarea retehnologizării ) si sa atragem mari investitori, cu condiția ca aceștia sa accepte parteneriatul egal in exploatarea resurselor si a valorificării acestora, ori rolul preponderent al statului roman in aceste colaborări, afirmă pe Facebook Dian Popescu, specialist în energie.

CE SUSȚINE DIAN POPESCU:

- Advertisement -

Fiți atenți acum :

In 1968 URSS invadeaza Cehoslovacia.

- Advertisement -

Romania condamna invazia si era clar ca trebuia sa se dezvolte industrial fara ajutorul URSS.

In Romania s-a inceput constructia de fabrici distribuite pe teritoriu, in functie de pozitionarea resurselor minerale.

Inceperea exploatarii resurselor minerale si construirea noilor fabrici, ce transforma aceste resurse in produse finite, creaza o dezvoltare rapidă a tarii.

In 1989 Romania reuseste sa achite datoria externă de 20 miliarde de dolari, iar in conturi avea peste 10 miliarde de dolari si creante de incasat.

In acest moment datoria Romaniei este de peste 100 de miliarde de dolari si iti pui intrebarea cum o vom achita, tinand cont ca nu mai avem comerț, acesta fiind detinut de companii internationale. In plus… bănci nu mai avem si pe o parte din resurse nu mai suntem proprietari.

Cu toate acestea, ramanem tara cu cele mai bogate resurse naturale din UE.

Cele zece resurse minerale care pot pune Romania pe lista celor mai bogate si dezvoltate tari din Europa in maxim 5 ani sunt:

– Gaze naturale – cu ajutorul lor reluam dezvoltarea combinatelor de ingrasaminte chimice, închise in ultimii ani.

Romania consuma 12 miliarde de mc/an, rezervele sunt estimate la 300 de miliarde.

– Sarea – materia prima pentru dezvoltarea chimiei industriale. Urgentăm repornirea combinatelor chimice care ne pozitionau pe primul loc in Europa.

– Grafitul – dezvoltarea bateriilor si acumulatorilor pentru energia regenerabila si masinilor electrice.

– Cupru – redeschiderea fabricilor de cabluri si a transformatoarelor electrice.

– Argint – redeschiderea fabricilor de echipamente electrice.

– Aur – deschiderea fabricilor de calculatoare, telefoane si echipamente electronice de înaltă tehnologie.

– Cuart – redeschiderea fabricilor de semiconductori.

– Calcar – redeschiderea combinatelor.

Uraniu – redeschiderea exploatarii de uraniu in contextul energiei nucleare.

– Metale rare – Wolfram, Nichel, Telur etc. folosite in industria tehnologiilor aerospatiale.

Aceste resurse, trebuie inventariate, desecretizate si folosite ca marfa de negociere si schimb pentru dezvoltarea pe teritoriul Romaniei de fabrici, ce transforma aceste resurse in produse finite.

Având la dispozitie aceste resurse … investitorii strategici vor crea pe teritoriul Romaniei întreprinderi si combinate si, astfel, vom reusi intr-adevar sa repatriem si cea mai valoroasa resursa a Romaniei, resursa umana.

Aceste lucruri trebuie facute in mod transparent si puse urgent in atentia opiniei publice dupa modelul norvegian, ca poporul sa vada cum sunt gestionate resursele Romaniei.

Daca nu vor fi desecretizate, exploatate urgent si puse in atentia romanilor, acum cand sunt necesare si pretul este ridicat, o parte din ele se vor vinde in secret si vom afla de ele prea tarziu, iar restul nu vor mai fi utile din cauza dezvoltarii noilor tehnologii. Pentru a intelege dau cateva exemple:

– Romania are carbune, huila si lignit pentru inca 100 de ani, dar va ramane neexploatat pentru ca au aparut tehnologiile regenerabile in domeniul energiei.

– Gazele, vor fi inlocuite de Hidrogen, etc.

– Wolfram-ul a fost inlocuit de semiconductori.

Se pot da multe exemple care sa justifice exploatarea resurselor si o data cu ele dezvoltarea urgenta a Romaniei fara a mai fi nevoie de sacrificiul unei generatii!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img