spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăDezvaluiriCum se fură alegerile? Varianta Raluca Turcan

Cum se fură alegerile? Varianta Raluca Turcan

-

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS)

Liberalii au aruncat în această dimineață, prin una dintre cele mai autorizate voci, o informație care aruncă în aer alegerile din acest an și pune, totodată, sub semnul întrebării toate alegerile derulate în trecut. O dezvăluire de o gravitate inimaginabilă și care trebuie să producă imediat consecințe majore.

Un comunicat postat azi pe Facebook de prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, lider al deputaților liberali, totodată, dinamitează, efectiv, procesul electoral.
Ce spune Turcan:

”PNL solicită PSD retragerea propunerii lui Mircea Drăghici de la conducerea AEP. Această propunere reprezintă furt cu premeditare! PSD urmărește să fure alegerile! PSD urmărește să deturneze banii acestei instituții!
Dragnea și PSD au majorat, în ultimii 2 ani, de aproape 20 ori bugetul AEP. Aproape jumătate din acești bani merg la PSD prin finanțarea partidelor politice.
Exact ca în urmă cu 30 de ani, există pericolul să nu mai putem avea încredere în rezultatul alegerilor pentru că Liviu Dragnea își pune un apropiat suspectat de corupție să le gestioneze și controleze! Acest lucru va conduce cu siguranța la o serie de abuzuri în perioada electorală și postelectorală:
Blocarea candidaturilor pentru opoziția incomodă; 
Blocare accesului opoziției la canalele media și la spațiile de publicitate; 
Invalidarea dosarelor de candidaturi, invalidarea listelor de susținători;
Controale, amenzi, hărțuiri și intimidări ale adversarilor.

De aici până la falsificarea rezultatelor alegerilor este doar un pas foarte mic.

Din cauza motivelor invocate PNL solicită retragerea lui Mircea Drăghici și consideră oportună propunerea unui candidat comun al opoziției parlamentare pentru conducerea #AEP. Profesionist, corect, bun cunoscător al legislației și instituției.
Această persoană trebuie să asigure:
Cheltuirea banilor publici în mod transparent și legal;
Accesul tuturor competitorilor politici la informații și la spații de comunicare;
Egalitate de tratament pentru toate partidele politice;
Lege aplicată corect tuturor partidelor politice”.

De ce spunem că poziția PNL e o veritabilă bombă nucleară?
Pentru că cel mai mare partid de opoziție, fost partid de guvernămînt în mai multe rînduri după revoluție, afirmă fără echivoc că Autoritatea Electorală Permanentă e un organism care are capacitatea de a deturna alegerile.
Mai grav, fraudarea alegerilor stă fie și numai în puterea președintelui instituției, care nu ar putea fi blocat de adjuncții săi. Prin desemnarea acestui președinte, PSD premeditează furtul alegerilor, aflăm.
De-a lungul anilor, s-a speculat nu o dată că alegerile de la noi pot fi fraudate de structuri oculte, serviciile secrete, SRI și STS în special, dar și SIE, și au existat acuzații, neprobate, ce-i drept, că rezultatele unor scrutinuri chiar ar fi fost deturnate la gestionarea voturilor.
E pentru prima oară cînd aflăm, însă, că AEP, prin președintele ei, poate stabili de una singură cîștigătorul alegerilor.
Cu atît mai ciudat cu cît în ultimii 7 ani, AEP a fost condusă de Ana Maria Pătru, membră a PDL, actual PNL. Chiar și Daniel Barbu, demisionat zilele trecute din funcție, are origini liberale.
Se presupune că PNL, ca partid parlamentar cu mare greutate pe scena politică, știe bine ce spune în chestiuni de asemenea importanță pentru democrație.
Așadar, potrivit liderilor de prim rang ai acestui partid, AEP are mijloacele necesare pentru a stabili cine cîștigă alegerile din România.
O dezvăluire cumplită, care va trebui, în mod firesc, detaliată și anchetată în perioada care urmează.
Una susținută și de intenția neprincipială, anunțată în clar de PNL, de a impune la șefia AEP nu un președinte neutru, agreat, să zicem, de toate partidele, ci unul al opoziției parlamentare. Altfel spus, ”omul lor” să fie înlocuit cu ”omul nostru”, în numele corectitudinii și al neutralității.
Una peste alta, cineva trebuie să lămurească urgent noua mare provocare politică lansată de partidul președintelui României: are sau nu AEP capacitatea de a deturna rezultatul alegerilor? 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...