spot_img
26 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeCum s-au furat 4,9 miliarde de lire sterline cu voie de la...

Cum s-au furat 4,9 miliarde de lire sterline cu voie de la guvernul britanic în pandemie: Un secretar de stat a dezvăluit afacerea în Camera Lorzilor

-

Un secretar de stat în Ministerul Finanţelor de la Londra, Theodore Agnew, însărcinat cu supravegherea cheltuielilor şi reducerea fraudei, a demisionat luni după ce a dezvăluit fraude masive care au implicat împrumuturi guvernamentale de urgenţă acordate companiilor în timpul pandemiei, informează AFP şi Reuters.

Într-un discurs în Camera Lorzilor, din care face parte în rândurile Partidului Conservator, el a declarat că ministerul britanic al finanţelor pare să aibă „puţine cunoştinţe sau interes” în ceea ce priveşte impactul fraudei asupra societăţii noastre.

Agnew s-a adresat Camerei Lorzilor pentru a aduce clarificări cu privire la fraude de peste 4 miliarde de lire sterline legate de împrumuturi în timpul pandemiei.

”Supravegherea din partea Departamentului pentru Afaceri şi a Băncii Britanice de Afaceri a fost de-a dreptul deplorabilă”, a spus el.

Potrivit acestuia, s-au făcut „greşeli de începător”, cum ar fi acordarea de împrumuturi pentru mai mult de o mie de companii care „nici măcar nu erau în afaceri când a apărut COVID-19”.

”Având în vedere că sunt ministrul pentru combaterea fraudei, ar fi necinstit din partea mea să rămân într-o funcţie pe care nu sunt capabil să o fac cum trebuie”, a spus el, explicându-şi demisia din funcţia de secretar în Ministerul Finanţelor şi din cabinetul primului ministru.

Decizia a fost salutată atât de colegii săi conservatori, cât şi de cei laburişti, ca fiind un semn de integritate rară.

Biroul primului ministru a declarat că frauda este „inacceptabilă”.

În decembrie, Biroul Naţional de Audit, care controlează cheltuielile din sectorul public, a evidenţiat „nivelul ridicat” de fraudă în cadrul unui program de împrumut de urgenţă, estimat de guvern la 4,9 miliarde de lire sterline, calificând drept „inadecvate” eforturile executivului de a recupera o parte din această sumă.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...