Un comunicat extrem de lapidar postat pe siteul Camerei Deputaților ne informează că azi, Liviu Dragnea, secondat de ministrul Finanțelor și de cel al Muncii, s-a întîlnit cu liderii asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere. Spunem lapidar pentru că în comunicat nu se specifică și ce asociații au participat, acoperind ce e mai interesant. scrie Inpolitics.
Comunicatul mai informează că ”a fost abordată tema pensiilor militare, din perspectiva discriminărilor între cadrele militare care au ieşit la pensie în ani diferiţi, având funcţii şi grade egale, dar şi acelaşi număr de ani lucraţi. Situaţia este similară cu cea din sistemul public de pensii unde, prin noua lege a pensiilor, s-au rezolvat aceste inechităţi. S-a stabilit formarea unui grup de lucru comun care să elaboreze o nouă lege a pensiilor militare în cel mai scurt timp”.
Concret, Dragnea s-a întîlnit azi cu ceea ce s-ar putea numi o componentă importantă a domeniului intelligence, a instituțiilor de forță în ansamblu, mai exact cu rezerviștii SRI, SIE, STS, SPP, ai Direcțiiei de Informații și Protecție din MAI, ai Armatei, Internelor și ai administrației penitenciarelor.
La finele anului trecut, informam, într-un material, că în interiorul asociațiilor de rezerviști ai serviciilor și ai armatei plutește o mare tensiune din cauza pensiilor, ceea ce a condus la o reuniune a tuturor acestora, pe 13 decembrie, și la elaborarea unui comunicat aproape amenințător la adresa guvernanților.
”Consfătuirea de lucru a președinților structurilor asociative reprezentative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, părţi la Acordul-Cadru, îi încredințează pe toți rezerviștii militari că dispunem de o multitudine de pîrghii și putem mobiliza eforturile noastre în așa fel încât anul 2019 să aducă împlinirea intereselor și doleanțelor tuturor rezerviștilor militari, indiferent de proveniența noastră instituțională” se arăta în comunicat.
După întrevederea de azi cu Dragnea, urmează o serie de adunări generale ale asociațiilor fiecărei structuri în parte, în jurul datei de 9 mai, adică la jumătatea campaniei electorale.
De aici speculații: Dragnea și PSD vor fi înțeles că au de a face cu structuri puternice și influente, pe care e mai bine să le ai aproape decît împotrivă, într-un an electoral, iar rezerviștii, la rîndul lor, se pun de acord legat de ce ar avea de oferit guvernării în schimbul unei noi legi a pensiilor militare. O ecuație în care e greu de intuit pe unde se plasează șeful statului.
- Advertisement -