spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriCum l-a reactivat Florian Coldea pe Iulian Vlad în SRI

Cum l-a reactivat Florian Coldea pe Iulian Vlad în SRI

-

Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, a depus recent la Secţia Militară a Parchetului instanţei supreme, o plângere penală împotriva lui Iulian Vlad, fost şef al Securităţii în decembrie 1989, pe care-l acuză de cercetare abuzivă, torturare şi instigare la persecuţii politice faţă de tatăl său, decedat în 1985 în Spitalul Penitenciar Jilava.

CITIŢI ŞI: SCANDALOS: Dosarele-CHEIE ale Securității ascunse de SRI

În perioada când SRI era condus de Florian Coldea, Iulian Vad era un personaj foarte apreciat.

Fostul sef al Securitatii lui Nicolae Ceausescu, Iulian Vlad, a murit sambata, la varsta de 86 de ani. Nascut in 23 februarie 1931, Iulian Vlad a fost ultimul sef al Securitatii comuniste inainte de evenimentele din 1989.
Dupa caderea regimului comunist, Iulian Vlad a fost arestat si condamnat la 25 ani de inchisoare, ca urmare a implicariii sale in represiunile care au avut loc la Timisoara si la Bucuresti in decembrie 1989, dar a executat din pedeapsa doar patru ani.

„E foarte trist ca poate cel mai mare criminal din istoria Securitatii din acea perioada a ajuns azi onorabil. Nu este doar foarte trist ceea ce spune Andrei Ursu.Este de-a dreptul penibil si tragic.Iulian Vlad, un reputat tortionar prin sistemul pe care l-a condus, se lafaia ca mare „consultant” pe langa fostele conduceri ale SRI.Gheorghe Ursu a fost un erou. Ori noi uitam eroii…Dezgustator, asa-zisii democrati pro-americani se hlizeau la masa cu odioasa Securitate.De aceea metehnele vechi se regaseau in cele noi.Am speranta intima si sunt convins ca macar azi, conducerea serviciului se va delimita de timpurile pline de pete insangerate ale trecutului”, a comentat atunci pe facebook fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir.

FLUX 24 a prezentat mai multe evenimente la care generalul Iulian Vlad a participat înpreună cu șefii SRI.

În martie 2016, generalul Iulian Vlad a participat la o masă dată la un restaurant din București de conducerea SRI. Alături de Vlad într-una din fotografiile obținute de FLUX 24 apare generalul Florea Ciobanu, adjunctul șefului Brigăzii antitero din SRI la aceea dată, dar potrivit informațiilor noastre la reuniunea udată cu mâncăruri și băuturi din belșug a participat și șeful operativ de la aceea vreme al SRI, generalul Florian Coldea, dar și generalul Sorin Cosma,  fost șef al Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului.l

SRI a dat în martie 2016 diplome de bună purtare foștilor ofițeri de Securitate conduși de Iulian Vlad, fost șef al Securității și Filip Teodorescu, fost șef al contraspionajului, la o reuniune care a avut loc  la restaurantul Select din București.

Iulian Vlad a precizat în speechul rostit cu acest prilej că foștii securiști se bucură de sprijinul instituției tutelare, SRI:

„Iubiți camarazi, sunt nespus de bucuros, sunt foarte fericit că am prilejul să fiu astăzi împreună cu dumneavoastră la această foarte frumoasă adunare. Este o frumoasă coincidență că astăzi este ziua instituției tutelare (n.red- SRI). Instituție din partea căreia ne bucurăm de înțelegere, sprijin și ne vom bucura și în continuare. Este un mare lucru, să nu uităm.”, a spus Iulian Vlad.

CITIȚI ȘI:Șeful Securității comuniste, invitat special la aniversarea SRI

„Am onoarea să vă salut, stimați colegi și stimați invitați. Azi e mai deosebit pentru că se împlinesc 40 de ani de la înființarea primei structuri anti teroriste din România. În mijlocul nostru se află domnul general Iulian Vlad (fost șef al securității). Este o mare onoare. O bună parte din colegii noștri se află în ceruri. Am să vă rog să păstrăm un moment de reculegere… Se vede, din păcate, o decădere a oamenilor care vin în sistem. Anul trecut am reușit să încadrăm 50 de candidați din o mie, este jalnic. Vă fac un apel: dacă aveți cunoștințe, prieteni, copii care vor să vină în sistem, să acceseze site-ul SRI-ului, că o generația cum e asta a mea – nu o să mai fie. Multă sănătate.”, a spus unul din foștii seuriști.

IULIAN VLAD SI-A LUAT SRI-UL INAPOI

18 decembrie 2014. Presedintele ales Klaus Iohannis comemora la Timisoara mortii din decembrie 1989.

In acceasi zi, la sediul central al SRI, avea loc o festivate, unde generalul Iulian Vlad era personaj central.

Se sarbatorea Ziua Luptătorului Antiterorist şi a aniversării a 40 de ani de la înfiinţarea primelor structuri româneşti cu responsabilităţi în materie antiteroristă. Adica SRI isi asuma OFICIAL  o parte din sistemul represiv comunist.

A vorbit generalul Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii şi mai apoi spune site-ul SRI: „S-au adresat audienţei domnul gl. (r) Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al afacerilor interne, domnul George Cristian Maior, directorul SRI, şi domnul gl.lt. Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, aceştia aducând un omagiu tuturor acelor patrioţi anonimi care şi-au dedicat viaţa luptei împotriva ameninţării teroriste.”

A fost proiectat şi un filmuleţ în care Securitatea de pe vremuri era lăudată pentru lupta antiteroristă, lucru de care Maior şi Coldea, cot la cot cu generalul Vlad, se declarau foarte mândri.

FILMUL ESTE INTITULAT DE SRI; TRADITIA BINELUI

Practic, SRI şi-a asumat în acest mod acţiunile Securităţii. Lupta aşa zis antiteroristă a Securităţii în perioada comunistă a constat în foarte multe crime făcute în străinătate, în special în spaţiul NATO. Secţia română a Europei Libere, finanţată de Congresul american, a fost tinţa a numeroase acţiuni ordonate de Securitate în care a fost folosit în câteva cazuri şi teroristul internaţional Carlos Şacalul. Trei directori ai Europei Libere au murit în urma unor acţiuni ale Securităţii. De asemenea, Securitatea română lucra la aceea vreme şi cu grupările teroriste arabe. Le-a finanţat logistic şi financiar, inclusiv într-un atentat pus la cale împotriva preşedintelui Ronald Reagan, din fericire eşuat.

FILMULETUL SRI:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img