Una din cele mai mari tunuri date de rromul dinm Gorj, finul judecătorului CCR, Toni Greblă, pe numele său Ion Barcină, zis Dan Goeru, s-a petrecut în timpul guvernului condus de Adrian Năstase prin Ministerul Transporturilor condus de Miron Mitrea.
Cele mai multe şi profitabile afaceri le-a facut cu SNCFR Bucureşti. Prin firma firma Yogaro SRL a făcut curăţenie mai mulţi ani în trenurile SNCFR. La vremea respectivă, Barcină a plimbat banii prin mai multe firme. La un moment dat prin firma Transutil SRL Petrosani avea de recuperat TVA de la stat de 2 miliarde lei vechi. Numai că nu s-a deranjat să se ducă să îi ceară. La vremea respectivă organele fiscale şi-au tot pus întrebări, a fost chemat şi la PNA-DNA. Garda Financiara si Directia de Finante Gorj au verificat mai multe luni firmele rromului. Si s-au descoperit fapte interesante: finul lui Grebla achizitiona utilaje si le vindea mai apoi SNCFR cu adaos de 300%. La vremea respectivă, Ministerul Transporturilor era condus de Miron Mitrea si SNCFR de Mihai Necolaiciuc.
PRIETEN CU MITREA ŞI CONTRACTE LA PRIMĂRIA CAPITALEI
“Prietenia cu iz de interes avuta cu fostul ministru Miron Mitrea i-a adus lui Barcina mai multe contracte incheiate intre firmele sale si Compania Nationala CFR in valoare de sute de miliarde de lei. Pe langa marfa livrata, Barcina s-a mai ocupat si de spalarea vagoanelor CFR, precum si de renovarea si reamenajarea unor gari, in urma unor licitatii “aranjate”.Firmele sale au lucrat chiar si Primaria Capitalei in perioada in care actualul presedinte, Traian Basescu, era primar general.”, scria Scandal de Gorj în 2005.
VINDEA BORMASINI LA CFR
In timpul lui Mitrea, finul lui Grebla vindea la CFR placute de aschiere, burghie mecanice si pentru gaurit traverse, bormasini, polizoare, flexuri, piese auto, chei fixe, ciocane, clesti, menghine, etc.).Barcina a lucrat prin firmele: SC Hermes SA Petrosani, General Trust SA Petrosani, Exotrac SA Tg-Jiu si Ekaterina BX SRL Scoarta. Toate aceste firme au furnizat, in perioada 2002-2003, catre CN CFR, burghie mecanice in valoare de 157 de miliarde de lei, iar Exotrac a mai primit 1,4 miliarde de lei pentru niste bormasini.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?