spot_img
24.4 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneCum face UE jocurile Rusiei și Chinei în Balcanii de Vest

Cum face UE jocurile Rusiei și Chinei în Balcanii de Vest

-

„Dacă Uniunea Europeană va uita de Balcanii de Vest va genera mai multă intoleranță și mai multe conflicte” – a declarat la Podgorica președintele Muntenegrului, Milo Djukanović, după discuția cu președintele Ungariei, János Áder.

- Reclama -

„Din păcate, constatăm că în ultimii ani a fost ”secetă” când discutăm despre politica de extindere. Într-un fel, este o surpriză dacă avem în vedere că politica de extindere a fost considerată mult timp cea mai de succes politică a UE, iar când mai aveam un pas până la încheierea procesului de unificare a Europei s-a ajuns la oboseala despre care am discutat mult timp și apoi la o încetinire a acestui proces” – a declarat Djukanović, adăugând că această abordare a UE a condus la o scădere a euro-entuziasmului în regiune.

„În schimb, se observă interesul geostrategic pentru Balcanii de Vest al unor state terțe, care profită de absența UE” – a declarat Djukanović. El s-a referit fără să le numească la Rusia, China și Turcia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...