Comisia Juridică a Senatului a votat condiționarea libertății de circulație în UE de ”adeverința verde digitală”. Europarlamentarul Terheș: M-am bătut in Parlamentul European împotriva acestei adeverințe

0

Propunerea de regulament european privind conditionarea libertatii de circulatie in UE de „adeverinta verde digitala”, impotriva careia am vorbit si votat in Parlamentul European, A FOST ADOPTATA pe data de 11 mai de catre Comisia Juridica din Senatul Romaniei, anunță pe facebook europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș.

Maine se preconizeaza ca propunerea sa fie dezbatuta in plenul Senatului iar zilele urmatoare sa fie votata. Va amintesc ca prin acest certificat/adeverinta, exercitarea libertatii de circulatie in UE va fi conditionata de vaccin gratuit, test platit sau dovada de vindecare de Covid. Eu m-am batut in Parlamentul European impotriva acestei adeverinte, iar 3 din 33 de europarlamentari romani am votat contra ei.Daca considerati ca aceasta adeverinta va incalca drepturile fundamentale, contactati-i pe senatorii romani si cereti-le sa voteze contra acestei propuneri, mai spune Terheș.