Home Dezvaluiri Cum au fost măcelăriți românii la Kabul într-un campus al bucătarilor nepalezi...

Cum au fost măcelăriți românii la Kabul într-un campus al bucătarilor nepalezi ignorați de Președinte, SRI, SIE, Guvern și MAE

0

Ambasada României la Kabul se afla într-un campus de bucătari nepalezi, la mare distanță de centrul diplomatic fortificat al orașului. Klaus Iohannis și Ministerul Afacerilor Externe, marii coordonatori pe „politici externe”, sunt direct responsabili pentru că au menținut o reprezentanță diplomatică a țării într-o zonă neprotejată de zid („nemilitarizată”), expusă atacurilor, scrie jurnalistul Traian Horia pe blogul lui Ion Cristoiu,

Nici președintele Iohannis, nici guvernul Vioricăi Dăncilă … și nici SRI – un serviciu extrem de bine finanțat cum este cel condus de Eduard Hellvig, nu au catadicsit să caute o soluție pentru mutarea Ambasadei într-o zonă fortificată, după atacul din ianuarie. Pe lângă condoleanțele pentru românul mort la Kabul, președintele Iohannis și ministrul de Externe Ramona Mănescu ar fi trebuit să prezinte scuze și demisiile de onoare: asta, pentru eventualitatea că în administrația de trândăvie bugetară a lui Klaus Iohannis mai există onoare. În iulie 2018, ca om ajuns întâmplător șef al Armatei, Klaus Iohannis lua parte la o excursie de succes în Bruxelles, la un Summit NATO care includea întâlniri pe formatul Resolue Support Mission în Afganistan: cu acest prilej, Iohannis reînnoia, într-un limbaj de lemn lustruit, angajamentele de sprijin ale României. Cât de valoroase mai rămân, însă, promisiunile unui stat care nu este capabil să asigure securitatea propriilor cetățeni, dar pretinde că poate asigura securitatea din alte țări?, mai scrie Horia.

CE SUSȚINE TRAIAN HORIA:

România secretizată de administrația Iohannis

… prin Serviciul Român de Informații (SRI) trăiește masiv din presupuneri, din zvonistică și din „expertiza” unor oameni care cunosc vag pentru ce sunt plătiți. Lista inutililor în cazul de la Caracal (oameni din Parchetul local, Poliție, STS, INML sau DIICOT), acolo unde este investigată dispariția a două tinere, poate fi completată cu lista inutililor din cazul românului decedat în atacul talibanilor din 2 septembrie 2019, din Kabul- Afganistan, listă care este deschisă de de președintele țării, Iohannis și de ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Pentru acel caz, fătucile din Divizia „Copy-Paste” a Diviziei Presă (Realitatea, DIGI, Adevărul, Coloneleasa de la ziareslash/com șa), „analiști militari” anteniști afiliați serviciilor dar și „experți strategici” la kilogram de la  SNSPA, au preluat fidel de la Ministerul de Externe informații care nu se regăseau „pe teren”, la Kabul. În pofida speculațiilor „analiștilor”, este cert că nicio altă țară nu mai avea reprezentanță diplomatică în acea zonă de risc, așa încât singura care a raportat pierderi „diplomatice” a fost „proasta cu bani a Europei”, România. Dealtfel, cristoiublog.ro a dezvăluit în 7 septembrie că România își înjghebase Ambasada la mare distanță de centrul diplomatic fortificat din Kabul, la aproximativ o oră de mers pe jos. Ambasada Bulgariei, de exemplu, se află la o oră de mers pe jos de cea a României, în aceeași zonă cu ambasadele Canadei sau Statelor Unite, în zona diplomatică întărită Wazir Akbar Khan, pe strada 15.

Serviciul Român de Informații Externe (SIE) 

… condus de Gabriel Vlase (PSD) și Serviciul Român de Informații (SRI) al lui Eduard Hellvig (PKI – Partidul Klaus Iohannis, n.n.), au eșuat în prevenirea evenimentului, cu toate că zona Qabel Bai a mai fost ținta atacurilor talibane. Finanțat generos de la buget de toate guvernele României, SRI (ca și SIE) se subordonează Consiliului Suprem de Apărarea Țării (CSAT), iar profesioniștii serviciilor, în fața cărora tronează Klaus Iohannis și prim-miniostrul Dăncilă, ar fi putut pune în discuție vulnerabilitatea Ambasadei de al Kabul. La câte cheltuieli inutile suportă bugetul public al unei țări netransparente, condusă cu un președinte-turist, efortul financiar pentru un nou sediu diplomatic ar fi fost cvasi-insignifiant. În cazul atacului Ambasadei din Qabel Bai, rezolvarea problemelor s-a rezumat, însă, la declarații de microfon, cu condoleanțe, decorații post-mortem și „sincere îngrijorări” ale lui Iohannis pentru starea românului rănit.

De lângă Iohannis, fosta absolventă a Academiei SRI

… Ramona Mănescu, nu a uitat să avertizeze fătucile, guguștiucii de presă și jurnaliștii că, dată fiind „natura sensibilă și complexă a situației”, MAE „recomandă ca informațiile pe această temă să fie tratate în spațiul public cu maximă responsabilitate şi prudenţă”. Așteptăm cu încântare ziua când Mănescu își va face ei însăși aceste recomandări, ba mai mult, le va și aplica: eventual, pe informații verificate.

INTEGRAL ARTICOLUL LUI TRAIAN HORIA


Ad

Exit mobile version