Cum a tăiat DNA tabla lui Costel CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

0
175

de Andrei Bădin

DNA a anunțat joi punerea sub urmărire penală a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, actualmente șeful CJ Iași. Comunicatul DNA este însă o premieră absolută. Pentru prima dată vajnicii procurori anticorupție nu au decis nici măcar controlul judiciar.

În comparație cu alte spețe nu avem o cauțiune, așa cum s-a întâmplat de exemplu în cazul fostului primar de la S1, Dan Tudorache, care a trebuit să plătescă un milion de euro, iar fosta soție 200.000.

Din comunicat mai reiese că sunt suspecți fostul ministru și directorul companiei care ar fi dat tabla. Cu toate că se afirmă că Alexe ar fi primit tonele de tablă pe firma unei rude (presa a speculat că ar fi vorba de firma soției) cel puțin până în prezent aceasta nu are nici o calitate în dosar. De asemenea, presa ieșeană a scris că Alexe Costel ar fi divorțat pentru a-și pune la adăpost averea. Se pare că și DNA are grijă de aceasta….

Nu facem speculații privind dosarul, prezumția de nevinovăție e suverană, dar nu putem să nu observăm tratamentul preferențial de care se bucură Costel Alexe în comparație cu alți demnitari.

Evident nu i-am fi dorit reținerea/arestarea, dar lipsa oricărei măsuri pune niște întrebări. În cazul Tudorache au fost livrate presei informații picante prezumate fiind din dosar. În cazul Costel doar niște tablă și o poveste ciudată…