spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeCum a scăpat comisarul european din Bulgaria dintr-o afacere imobiliară: NU E...

Cum a scăpat comisarul european din Bulgaria dintr-o afacere imobiliară: NU E FUNCȚIONAR PUBLIC

-

Comisia bulgară pentru combaterea corupţiei şi confiscarea bunurilor dobândite ilicit a anunţat marţi că renunţă la procedurile declanşate în legătură cu o sesizare împotriva comisarului european pentru economie digitală şi societate digitală, Mariya Gabriel, transmite BTA conform Agerpres.

Mariya GABRIEL in the European Parliament week 23 2016 in strasbourg

Conform sesizării depuse de organizaţia neguvernamentală BOEC în decembrie 2018, în urma unei anchete a portalului bivol.bg, Mariya Gabriel a închiriat un apartament de lux în suprafaţă de 128 mp aparţinând unei societăţii municipale, într-un cartier cochet din Sofia, Lozeneţ. În baza contractului de închiriere, datat octombrie 2010, chiria lunară era de 400 de leva, sau un sfert din chiria medie din zonă din acea perioadă, care era între 1400 şi 1600 de leva.

În acel moment, Mariya Gabriel, care este bulgăroaică, era deja membră a Parlamentului European, având un venit lunar de 30.000 de leva.

Ea a plecat din apartament în mai 2013, iar autorii sesizării susţin că ar fi abuzat de poziţia ei oficială şi că s-a aflat în conflict de interese.

Totuşi, Comisia anticorupţie a stabilit că membrii PE nu sunt funcţionari publici vizaţi de legea privind prevenirea conflictului de interese şi deci lansarea urmăririi penale împotriva Maryiei Gabriel nu se justifică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img