spot_img
18.2 C
București
miercuri, mai 25, 2022
AcasăDezvaluiriCum a jucat fotbal George Maior cu cătușele procurorilor

Cum a jucat fotbal George Maior cu cătușele procurorilor

-

Cornel Dinu a dezvăluit în premieră, la GSP Live, că Dinamo a primit bani de la CFR Cluj suma de 400.000 de euro pentru a o bate pe Steaua pe 4 mai 2008, an în care clujenii au câștigat primul campionat din istorie. „Câinii” au câștigat cu 2-1 derby-ul de atunci, transmite b1.ro.

Ba mai mult, legenda roș-albă a povestit că, înainte de meci, a fost avertizat de George Maior, directorul SRI de la acea vreme, că procurorii sunt pregătiți să-i aresteze pe dinamoviști dacă vor da meciul rivalei roș-albastre. În plus, Dinu a dezvăluit că jucătorii lui Dinamo au primit câte 20.000 de euro, iar conducătorii au primit 15.000 de euro, scrie gsp.ro.

„Am luat și bani necinstiți din fotbal. În 2007- 2008, era meciul Dinamo – SteauaSteaua era în luptă cu CFR Clujpentru câștigarea campionatului. Luni m-a sunat George Maior (n.r. director al SRI între 2006 și 2015. În prezent este ambasadorul României în SUA) și mi-a zis «Domnul Cornel, am o rugăminte. Sunt fel de fel de zvonuri că la meciul cu SteauaCFR Cluj va arunca sume mari. Aveți grijă că de la Dinamo sunt vizați o parte dintre jucători. Să câștigați». Antrenor era finul meu, Cornel Țălnar. L-am chemat și l-am pus pe Maior să-i spună și lui.Atunci am girat toate mutările. Am băgat echipa în cantonament de marți, iar echipa de start a fost anunțată cu o oră și 15 minunte înainte. I-am anunțat și pe Badea și Borcea, iar ei au făcut marcaj mai strâns decât Gattuso.S-a jucat corect și la pauză aveam 1-0. La pauză le-am spus să aibă grijă că sunt mulți pe aici care să pregătesc să facă arestări. Era un dispozitiv impresionant, cu 20 de procurori în tribună la Urgență și cu 200 de jandarmo. Am auzit că la pauză, cineva de la Pipera, nu Gigi, Giovanni sau Victor, un personaj arestat în „Dosarul Transferurilor” (n.red. – descrierea îi corespunde lui Gigi Nețoiu) a vrut să plece cu portbagajul plin de bani. Să vină să le arate jucătorilor. Dar i-a zis Nicolae Badea «Stai, bă, cuminte că pleci și cu cătușe de aici».

S-a trimis o sumă mare de la CFR Cluj ca să jucăm corect. Cam 40.000 de euro. Fiecare jucător a luat 20.000 de euro și conducătorii cam 15.000 de euro”, a spus Cornel Dinu la GSP LIVE. 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...