În septembrie 2014, DNA anunța într-un comunicat după descinderi cu mascați punerea sub acuzare a cumnatului liderului PSD, Liviu Dragnea. Era vorba de un prejudiciu adus statului estimat de DNA la un milion de euro. Cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinaş, era acuzat că ar fi fost complice la o evaziune fiscală realizată de Marian Fiscuci şi Adrian Simionescu, alți doi oameni de încredere ai șefului PSD. În mod ciudat, ca și în alte anchete importante în cazul lui Liviu Dragnea, și aceasta a dispărut într-un sertar de la DNA.
FLUX 24 a demonstrat deja cum DNA a ascuns probe zdrobitoare în dosarul Dragnea-Referendum.
O consecință firească a partidelor de tenis și sprițurilor de la K2, T 14 și la alte vile de protocol ale SRI și ale Armatei.
Restul a fost și este doar praf în ochii opiniei publice.
Sau mai precis perpelirea la foc mic, dar nu intens, al unui colaborator de nădejde care trebuia să devină și mai de încredere prin mici șantaje ca nu cumva să devieze de la linia dictată de STAT sau de cei care se credeau sau se cred STATUL.
Și mai avem multe de descoperit: Călătoria continuă…
Aceste dezvăluiri sunt piese cheie în dosarul NOI SUNTEM STATUL, serialul semnat de Dan Andronic în Evenimentul Zilei.
Presa din Teleorman a scris de mai mult timp că DNA a ascuns adevăratele dosare ale lui Liviu Dragnea, iar pe piață au fost livrate anchete fără nici o relevanță juridică în care liderul PSD va fi achitat fără probleme.
Unii spun chiar că Dragnea ar fi devenit mai mult decât un prieten al SRI…
Florinel Marinaş este căsătorit cu sora Bombonicăi Dragnea, fosta soţie a lui Dragnea. Marinaş s-a ocupat de afacerile familiei Dragnea, el fiind acţionar la Hotelul Turris din Turnu-Măgurele şi administrator al acestuia.
Fiscuci care apărea și el în dosar a dispărut și el. Acesta e considerat interfața afacerilor lui Liviu Dragnea. A controlat afacerile TEL DRUM.
Teldrum SA a primit lucrări în zece județe din 2007 încoace.
Marian Fişcuci (foto) a fost dus cu mandat acum aproape 3 ani la DNA, dar nimic nu s-a mai întâmplat în dosarul Tel Drum procurorii conduși de Laura Codruța Kovesi ascunzând discret acest dosar.
Liviu Dragnea este cercetat de DNA doar pentru afaceri fără nici o importanță judiciară.
Fiscuci și apropiații lui Dragnea au pus mâna pe nimic printre altele pe spațiile fostului Comalex, dar nu numai.
Conform adevarul.ro, Liviu Dragnea a fost cel care a creat Tel Drum, în 2002, pe vremea când conducea Consiliul Judeţean Teleorman. De la exclusivitate la contractele din Teleorman, odată cu plecarea lui Dragnea în Guvern, Tel Drum a ajuns să lucreze într-un sfert din ţară.
Liviu Dragnea a negat mereu orice legătură cu acţionariatul Tel Drum, în ciuda faptului că toate drumurile firmei din Alexandria duc către el.
Liviu Dragnea a creat Tel Drum în 2002, pe vremea când era preşedinte al Consiliul Judeţean Teleorman. Firma de drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman a fost privatizată atunci la decizia lui Dragnea, fiind cumpărată de Marian Fişcuci, om de afaceri din Teleorman şi coleg de liceu al lui Liviu Dragnea. Cei doi au absolvit împreună în 1980 Colegiul Unirea din Turnu Măgurele. În perioada 2003-2004, firma a câştigat toate proiectele SAPARD pe drumurile din Teleorman, în valoare de 4,95 milioane euro. Era doar începutul…
Fostul coleg de liceu al lui Dragnea, Marian Fişcuci, primul proprietar în acte al Tel Drum, deţinea în 2003 96% dintre părţile sociale. În 2006, acţionariatul s-a schimbat. În datele de la Registrul Comerţului apăreau: Marian Fişcuci – 9,33%, Liviu Lucian Dobrescu – 43,99%, iar Mugurel Sorin Gheorghieş – 44%. Cei doi introduşi în schemă au fost foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea de pe vremea când era student la Transporturi.
Cu acţionarii Tel Drum, Dragnea recunoştea în 2011 că a cântat în facultate într-o trupă rock. „Sobo (n.r. – Liviu Lucian Dobrescu) şi Melcul (n.r. – Mugurel Gheorghias) sunt foşti colegi de facultate si de trupă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani. Nu înseamnă ca acum ştiu despre orice fost coleg ce firmă are“, declara Dragnea în 2011. După scandalul cu fonduri europene din 2011, acţionariatul a trecut la acţiuni la purtător pentru a se pierde urma.
Tel Drum şi-a extins domeniul de acivitate în 2005. A devenit radiodifuzor şi a trecut de la asfaltări de drumuri, la ştiri locale. În „fondul de comerţ“ al Tel Drum au apărut în urmă cu 10 ani două posturi de radio – Radio Sud Turnu Măgurele şi Radio Z Zimnicea. Radio Sud a avut sediul la SC Hotel Turris, hotelul deţinut de Bombonica Dragnea în Turnu Măgurele. Un contract de locatiune între Tel Drum şi hotelul soţiei lui Dragnea exista încă din 2002. Obiectul contractului era folosirea Hotelului Turris, din Turnu Magurele, de firma Tel Drum pentru „turism, activităţi hoteliere şi alimentaţie public“. În acea perioadă, Tel Drum a renovat hotelul Bombonicăi Dragnea.
În 2008, potrivit datelor publice, Tel Drum a avut contracte în valoare de 24,32 de milioane de euro. În perioada 2009 şi 2010, contractele Tel Drum au depăşit 100 de milioane de euro. După ce Liviu Dragnea a ajuns în Guvern în 2012, Tel Drum a depăşit graniţele judeţului şi a început să aibă contracte în aproape toate colţurile ţării. 2013 şi 2014 au fost cei mai buni ai ai firmei, după contracte locale şi naţionale câştigate pe vremea când Dragnea păstorea Ministerul Dezvoltării.