spot_img
3 C
București
marți, decembrie 24, 2024
AcasăhighlightCSM a dat aviz negativ modificărilor la codurile penale AVIZUL ESTE CONSULTATIV

CSM a dat aviz negativ modificărilor la codurile penale AVIZUL ESTE CONSULTATIV

-

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a dat luni aviz negativ celor peste 20 de proiecte aflate în dezbatere în Parlament de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, însă avizul CSM este unul consultativ.

- Reclama -

O comisie formată din membri ai CSM a analizat cele peste 20 de proiecte și a propus plenului Consiliului să dea aviz negativ.

- Advertisement -

După ședința plenului CSM, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că sunt peste 100 de modificări ale codurilor penale aflate în dezbatere, subliniind că MJ are aceeași poziție cu membrii CSM.

„Peste o sută și ceva de modificări sunt în dezbatere în momentul de față. Faptul că vine o propunere din partea Parlamentului nu înseamnă neapărat că nu este potrivită, ea trebuie dezbătută”, a declarat Cazanciuc.

- Advertisement -

Întrebat dacă are aceeași poziție cu membrii CSM, Cazanciuc a răspuns: „Categoric. Ministerul Justiției va avea aceeași poziție ca și până acum cu sistemul judiciar”.

„Punctul de vedere al Ministerului Justiției a fost același de fiecare dată cu al sistemului judiciar sau invers. Din acest punct de vedere nu avem sincope în activitate. Am discutat deja cu colegii din CSM, voi discuta astăzi și cu membrii din Comisia juridică să vedem dacă avem timp să discutăm mâine toate propunerile transmise până acum. Dacă nu, să amânăm ședința de mâine, nu este niciun fel de problemă, important este să avem timp să dezbatem. Sunt câteva propuneri venite dinspre sistem, de care sistemul are nevoie și care cred că ar trebui puse pe ordinea de zi cu prioritate”, a subliniat ministrul Justiției.

Cazanciuc a menționat faptul că Ministerul Justiției a transmis încă de anul trecut câteva propuneri de modificare a codurilor penale așa cum au fost ele cerute de sistemul judiciar, necesare pentru punerea de acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale sau transpunerea unor directive europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img