spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCrizele de nervi ale lui Dîncu: ”CRETINII”, ”IDIOȚII”, ”ANALFABEȚII” ȘI ”TICĂLOȘII”

Crizele de nervi ale lui Dîncu: ”CRETINII”, ”IDIOȚII”, ”ANALFABEȚII” ȘI ”TICĂLOȘII”

-

În plin scandal privind demiterea sa din guvern după ce a vorbit despre nevoia de pace în Ucraina, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, lansează un contraatac neobișnuit la adresa detractorilor săi, pe Facebook, din interiorul unei librării bruxelleze. Un atac în care cuvintele foarte grele nu lipsesc, doar numele. Așa că nu ne rămîne decît să speculăm cine ar putea fi cei vizați, transmite Inpolitics.

”După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici racnetele prostilor și nici soaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici. 
De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează. 
Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat” scrie Dîncu.

Lista suspecților vizați de Dîncu e consistentă, dacă ne gîndim la cei care i-au sărit la gît ori i-au cerut explicit demisia după celebra sa declarație privind Ucraina: Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu etc.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img