spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăBasarabiaCriza economica se agraveaza in Republica Moldova

Criza economica se agraveaza in Republica Moldova

-

În prima jumătate de an, exporturile Republicii Moldova au scăzut cu 18%, importurile cu 25%, iar banii trimişi acasă de către moldovenii care muncesc în străinătate au scăzut cu aproape 30%, transmite Radio Romania Actualitati.

În prima jumătate de an, exporturile au scăzut cu 18%, importurile cu 25%, iar banii trimişi acasă de către moldovenii care muncesc în străinătate şi care asigură aproximativ o pătrime din Produsul Intern Brut au scăzut cu aproape 30%.

- Advertisement -

Producţia agricoă în acest an este mai mică din cauza secetei. În acelaşi timp, Federaţia Rusă menţine embargoul asupra mai multor produse moldoveneşti, care, tradiţional, erau exportate pe această piaţă.

Guvernul speră că va reuşi să semneze până la sfârşitul anului un acord cu FMI, o misiune a căruia este aşteptată în prima jumătate a lunii septembrie.

- Advertisement -

În cazul semnării unui program cu FMI, Republica Moldova ar putea avea acces la finanţări externe, care au fost suspendate din cauza incertitudinii politice de la Chişinău, dar şi a fraudelor din sistemul bancar.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img