spot_img
35.1 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeCriza combustibililor din UK: Şoferii din Armata britanică vor conduce camioanele cisternă...

Criza combustibililor din UK: Şoferii din Armata britanică vor conduce camioanele cisternă pentru a putea fi umplute rezervoarele benzinăriilor

-

Şoferii din cadrul armatei britanice vor începe să conducă camioanele cisternă pentru a putea fi umplute rezervoarele benzinăriilor, în condiţiile în care automobiliştii au fost nevoiţi să se aşeze pentru încă o zi la cozi interminabile, în pofida asigurărilor venite de la premierul Boris Johnson că situaţia se îmbunătăţeşte, informează Reuters.

- Reclama -

Marea Britanie se confruntă de mai multe zile cu un fenomen de achiziţii de panică care a condus la golirea benzinăriilor din mai multe oraşe importante, după ce companiile petroliere au avertizat că nu dispun de suficienţi şoferi care să conducă cisternele de la rafinărie la staţiile de alimentare.

- Advertisement -

Ministrul pentru mediul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat miercuri că 150 de soldaţi au fost mobilizaţi şi „în câteva zile” vor începe să conducă camioanele cisternă. „Am decis să facem acest lucru şi cred că, în câteva zile, oamenii vor începe să vadă soldaţi la volanul camioanelor cisternă”, a spus Kwasi Kwarteng. Acesta a adăugat că situaţia începe să se stabilizeze iar ţara va ieşi din această criză.

Un deficit de aproximativ 100.000 de şoferi de camion a provocat haos de-a lungul lanţurilor de aprovizionare din Marea Britanie, existând pericolul apariţiei unor rafturi goale şi majorării preţurilor de Crăciun.

- Advertisement -

Întrebat dacă poate garanta că nu vor fi probleme înaintea perioadei aglomerate de cumpărături de sfârşit de an, Kwarteng a spus: „Nu garantez nimic. Tot ceea ce spun este că eu cred că situaţia se stabilizează”, a precizat oficialul britanic.

Potrivit Reuters, miercuri dimineaţa se formaseră deja lungi cozi de automobile în Londra şi în jurul capitalei britanice precum şi în autostrada de centură care înconjoară capitala. În plus au apărut afişe la unele benzinării care anunţau că nu mai au carburanţi.

Această criză a dat naştere la solicitări venite din partea doctorilor, asistentelor şi altor lucrători esenţiali care cer să aibă prioritate la alimentarea cu combustibil, solicitări care până acum au fost refuzate de premierul Johnson.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img