Un Comunicat laconic de pe site-ul Administrației prezidențiale aduce la cunoștința Poporului Muncitor că:
În perioada 6-10 aprilie, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, se află cu familia într-o vacanță privată, cu prilejul sărbătorilor pascale. În toată această perioadă, Președintele României își exercită atribuțiile constituționale și, în măsura în care va fi necesar, va reveni în București.

Față de acest Înalt Text, îmi permit să observ:

  1. Prea Mult Alesul, vîrît pe gîtul românilor drept neamț, vrea să ne tragă pe sfoară mai ceva ca un jucător de Alba neagra. Paștele Catolic, de care  a beneficiat bugetarul Klaus Iohannis, a avut loc în zilele de 5 și 6 aprilie 2015. Din 7 aprilie 2015, nici un bugetar, fie el și catolic, nu poate beneficia de vacanța de Paști, fără a risca să i se taie zilele de 7, 8, 9 și 10 aprilie din salariu. Socotind c-a avut zile libere de Paștele catolic și, evident, va avea zile libere și de Paștele ortodox (chiar dacă ar veni la Cotroceni, n-ar avea cu cine să lucreze, deoarece angajații  Administrației prezidențiale beneficiază de zilele libere de Paști), Bugetarul numărul unu al Patriei și-a luat 10 zile libere de Paști.
  2. După numai o sută de zile de președinție, Klaus Iohannis și-a luat consoarta și-a șters-o în vacanță. Nu oriunde, ci într-una din insulele de lux ale lumii: Madeira. Comunicatul ne asigură că președintele ca continua să-și îndeplinească și în Madeira atribuțiile constituționale. Asta înseamnă că, pe banii statului, Klaus Iohannis a luat cu el, în insula de lux din mijlocul Atlanticului, o armată de angajați care să-i asigure protecția și legăturile secretizate cu țara.
  3. Nici un președinte postdecembrist nu și-a îngăduit să-și ia vacanță de Paști de o asemenea întindere – 10 zile – și cu atît mai puțin nu și-a îngăduit vacanțe luxoase, în insule de nababi. Klaus Iohannis înscrie în Istoria postdecembristă o premieră.
  4. Tot luni, 6 aprilie 2015, s-a dat știre oficială că Klaus Iohannis e autorul unei noi cărți (deja de succes! strigă ofițerii acoperiți din presă). Poartă titlul Primul pas și constituie memoriile lui Klaus Iohannis despre campania electorală și despre cele 100 de zile. Campanie electorală n-a fost, deoarece Binomul SRI-DNA i-a ținut locul candidatului, plimbat prin București ca un  prapure la vreme de secetă. Dacă ne gîndim că-n cele 100 de zile, Klaus Iohannis a dus-o numai în vizite externe de protocol și în sindrofii regale, ne e greu să dibuim ce au putut scrie despre el în numele lui negrii care i-au compus cartea.
  5. Volumul de debut al lui Klaus Iohannis s-a numit Pas cu pas. Al doilea se numește Primul pas. Cum se va numi al treilea? Cum să se numească? Avînd în vedere că distinsa soție va fi proclamată Prima doamnă a țării, următorul volum se va numi Pași în doi.