spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeCRISTOIU: SIE sau mai degrabă SRI a cumpărat publicitate la televiziunea publică...

CRISTOIU: SIE sau mai degrabă SRI a cumpărat publicitate la televiziunea publică din Germania printr-o firmă sub acoperire pentru interviul cu Iohannis

-

Am văzut la viața mea multe ciudățenii în materie de presă străină. Interviul luat unui șef de stat din România de către televiziunea publică germană le întrece pe toate.Singura explicație – care mi se pare fantasmagorică – ar fi că SIE sau mai degrabă SRI a cumpărat publicitate la televiziunea publică din Germania printr-o firmă sub acoperire. De la un capăt la altul, interviul abordează, prin întrebări și răspunsuri chestiuni ținînd strict de politichia românească, neinteresante și pentru un român mai puțin preocupat de politică, d-apoi pentru un cetățean neamț, care nu știe despre noi decît că avem mămăligutza, fetitza și pe Nadia Comăneci, scrie jurnalistul Ion Cristoiu, duminică seară pe blogul său despre interviul acordat de președintele Klaus Iohannis primului canal ak televiziunii germane, ARD.

- Reclama -

Toate întrebările sunt ridicări la plasă, grețoase în pupincurismul lor, greu de presupus că aparțin nu unui ziarist străin, ci unui ziarist în general. Dacă la noi, un moderator îi punea astfel de întrebări, toată presa își bătea joc de limbismul lui nerușinat. Prima întrebare pare pusă nu de un ziarist german, nici măcar de un ziarist, ci de un ofițer acoperit din presa noastră, căre a primit ordin să ridice în slăvi Binomul SRI-DNA:
Reporter: Dle preşedinte Iohannis, am discutat despre ce implică lupta împotriva corupţiei în ţara dvs, Europa apreciază ce se întâmplă în ţară, putem urmări aproape zilnic ce se întâmplă în ţară, arestări, anchete etc. Republica Moldova a invitat-o pe şefa DNA să vă sprijine, Bulgaria plănuieşte să creeze un model similar, dar, într-un fel, interesant, tocmai în România există politicieni care s-au solidarizat şi resping într-un mod curios activitatea DNA şi vorbesc despre excese ale justiţiei, deşi este vorba mai degrabă de excese ale corupţiei, despre care s-a vorbit până acum. Acum aţi decis să interveniţi, de ce o faceţi?Pînă și Sorina Matei ar fi fost mai decentă în proslăvirea Binomului SRI-DNA!, scrie Ion Cristoiu.

Interviul luat de ditamai televiziunea publică din Germania, presupusă a fi de ziariștii de la noi model de corectitudine profesională, îmi confirmă încă odată de cît de provinciali suntem elogiind așa zisul model de presă reprezentat de presa străină.Faptul că președintele României, în sfidarea unei întregi țări, zise și țara sa, a apelat din nou la o televiziune străină pentru a se pronunța asupra problemelor interne din România, în timp ce televiziunilor noastre, inclusiv TVr, n-a catadicsit să le acorde decît două interviuri,și acelea după o mie și una de fandoseli, îi nedumerește pe mulți.Klaus Iohannis primește salariu și privilegiul de a i se spune consoartei nu nevastă, ci Prima Doamnă, ca președinte al României sau ca șef de guvern al unui land german?, mai scrie jurnalistul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...