spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAnalizeCristoiu: E o înțelegere între Ponta și Iohannis de transfer al Puterii...

Cristoiu: E o înțelegere între Ponta și Iohannis de transfer al Puterii prin intermediul lui Gabriel Oprea?

-

Jurnalistul Ion Cristoiu se întreabă duminică seară pe blogul săui daca e o înțelegere între Victor Ponta și Klaus Iohannis de transfer al Puterii prin intermediul lui Gabriel Oprea?

Scrie Cristoiu:

Într-un număr anterior al EVZ, scriam încă din titlu că Gabriel Oprea  ”e preparat ca să poată fi înghițit pe nemestecate de electoratul lui Klaus Iohannis.”

Mă refeream, desigur, la   incredibila campanie de presă din ultimul timp menită a-l prezenta pe Gabriel Oprea drept un Hercule al luptei împotriva corupției, un  Leonidas al Justiției amenințate de borfași, un  garant al statului de drept.

Observam că această campanie are drept scop rescrierea imaginii de pînă acum a Generalului pentru a  putea fi înghițit de electoratul lui Klaus Iohannis în eventualitatea unei treceri a UNPR de partea PNL.

Acum însă, văzînd propunerea lui Victor Ponta și presupunînd că  Klaus Iohannis îl va desemna interimar pe Gabriel Oprea, Operațiunea de rescriere  îmi apare ca pusă la cale în perspectiva acestui interimat, destul de lung, în orice caz, un interimat de peste o lună de zile, echivalent cu o funcție de premier, pentru o perioadă nemaintîlnită pînă acum în postdecembrism.

Interimatul lui Gabriel Oprea înseamnă o creștere spectaculoasă a puterilor lui Klaus Iohannis  față de PSD. În toată această perioadă, PSD va rămîne blocat în raport cu președintele, ca să nu mai spun că va rămîne blocat în general.

Pot crede că  Gabriel Oprea a fost preparat pentru acest interimat  cu mult înaintea Operații la genunchi a premierului.

Să fie  o înțelegere între Victor Ponta și Klaus Iohannis de transfer al puterii prin intermediul lui Gabriel Oprea?

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...