spot_img
0.8 C
București
vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăAnalizeCRISTOIU; Criza Refugiaților are un mare câștigător: Rusia, cu ajutorul Germaniei

CRISTOIU; Criza Refugiaților are un mare câștigător: Rusia, cu ajutorul Germaniei

-

- Reclama -

Sunt unii care cred că Rusia profită de Criza refugiaților pentru a-l salva pe Assad.Aiurea!Rusia profită de Criza refugiaților pentru a se salva pe ea însăși în planul imaginii după Afacerea Ucraina.Mai precis pentru a se prezenta Europei occidentale drept cea care a salvat-o de dezastrul care e Noua Migrație.Cine îi dă o mînă de ajutor pentru a-și atinge scopul?Cum cine? Germania!, afirmă sâmbătă seară pe blogul său jurnalistul Ion Cristoiu.

- Reclama -

INTEGRAL POSTAREA LUI ION CRISTOIU:

- Advertisement -

Nu mai încape nici o îndoială că Rusia și-a sporit în ultimul timp ajutorul dat lui Assad în lupta acestuia cu Statul islamic.
De precizat că forțele loiale regimului Assad controlează doar 25 la sută din Siria. Cu excepția unor mici teritorii controlate de rebelii sirieni anti-Assad și de kurzi, restul Siriei se află sub stăpînirea ISIS. De altfel, Statul islamic, stat fantomă, nerecunoscut de nimeni în lume, dar implementat zdravăn în zonele ocupate din Siria și Irak, deține o suprafață cît cea a Marii Britanii.

Deși continuă să lupte și cu rebelii, regimul Assad e concentrat cu războiul de pe teren pentru eliberarea Siriei de sub ISIS.
Federația rusă a acordat și pînă acum ajutor militar și politic Regimului Assad. În privința ajutorului militar, s-a păstrat o anume discreție.
Și asta din simplul motiv că pînă acum acest ajutor era un fel de contracarare a ajutorului militar dat de americani rebelilor anti-Assad.
Ajutorul din ultimul timp se definește printr-un efort uriaș al Rusiei de demonstra întregii lumi că Rusia îl ajută pe Assad.
De ce?
Ne răspunde declarația de vineri, 11 septembrie 2015, a lui Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei:
„Noi sprijinim lupta Guvernului Sirian împotriva așa numitului Stat Islamic , care nu reprezintă Islamul și nici nu se întîmplă să fie un stat”.

- Advertisement -

Explicația renunțării la discreție, ba mai mult caracterul ostentativ al ajutorului dat regimului Assad stă, așadar, în deosebirea dintre cele două feluri de ajutoare:
Ajutorul dat de Rusia lui Assad pentru a-i înfrînge pe rebeli era stînjenitor cîtă vreme rebelii erau prezentați în Occident drept luptători pentru democrație împotriva dictaturii lui Assad.
Ajutorul dat de Rusia lui Assad pentru a-i înfrînge pe cei din Statul Islamic e în favoarea Moscovei, cîtă vreme Statul Islamic e văzut în Occident drept Răul absolut.

E în favoarea Moscovei pentru că întreaga Europă e tulburată de miile de refugiați din Siria.
Acești refugiați nu sunt puși de liderii europeni pe seama dictaturii lui Assad, ci pe seama ISIS.
Președintele Comisiei Europene, o spune cît se poate de clar în Discursul din Parlamentul european de joi 9 septembrie 2015:
„De la începutul anului, 500.000 de persoane au început să vină în Europa, majoritatea o reprezintă cei care fug din calea terorii dezlănţuite de către organizaţia Statului Islamic în Siria şi Libia sau din calea dictaturii din Eritreea. (…)
Noi luptăm împotriva Statului Islamic. De ce nu suntem gata să îi acceptăm pe care care fug de SI? Noi trebuie să îi acceptăm pe aceşti oameni pe teritoriul european.”

Chiar dacă în capitalele europene se organizează manifestații pro-refugiați, opinia publică din Occident, convinsă că dezastrul e provocat – cum spune Claude Junker – de teroarea dezlănțuită de ISIS, se întreabă de ce nu face nimic Occidentul pentru a lichida Statul islamic.
Pe acest fond, toate agențiile de presă transmit în flux continuu știri despre uriașul ajutor militar dat de Rusia lui Assad pentru a-i învinge pe teroriști.

E limpede că aceste știri n-ar fi existat dacă Rusia însăși n-ar fi făcut tot ce i-a stat în putință pentru a arăta lumii că trimite în Siria arme, tancuri, lansatoare de rachete.
Mai mult, printr-o abilă manipulare planetară, Rusia lasă impresia că trimite și oameni care să se bată cu cei care au destabilizat Europa prin crearea exodului.
Poate că impresia unei intervenții militare a Rusiei împotriva Statului Islamic n-ar fi fost atît de puternică, dacă americanii, nătărăi cum sunt cînd e vorba de Rusia, nu se apucau să facă scandal planetar că Rusia intervine în Războiul civil din Siria.

Sunt unii care cred că Rusia profită de Criza refugiaților pentru a-l salva pe Assad.
Aiurea!
Rusia profită de Criza refugiaților pentru a se salva pe ea însăși în planul imaginii după Afacerea Ucraina.
Mai precis pentru a se prezenta Europei occidentale drept cea care a salvat-o de dezastrul care e Noua Migrație.

Cine îi dă o mînă de ajutor pentru a-și atinge scopul?
Cum cine?
Germania!
Iată cum sună o depeșă a Agenției Reuters de sîmbătă seara:
Germania si alte puteri europene vestice trebuie sa colaboreze cu Rusia, precum si cu Statele Unite, pentru a rezolva criza din Siria, a declarat sambata cancelarul german Angela Merkel, potrivit Reuters.
Sefa cancelariei de la Berlin a facut aceste afirmatii inaintea unei întîlniri intre miniștrii de Externe ai Germaniei, Rusiei, Franței si Ucrainei care urmează sa se desfasoare in aceasta seara la in capitala germana.”

Dacă merg pînă acolo cu bănuielile încît să susțin că aici ar fi o explicație a campaniei duse de Angela Merkel pentru a atrage spre Europa cît mai mulți refugiați, credeți că încep să bat cîmpii?
Înainte de a răspunde, mai țineți cont de un lucru:
De la declanșarea Crizei refugiaților, Războiul civil din Ucraina nu mai există pentru opinia publică occidentală.
Și dacă nu mai există Războiul civil din Ucraina, nu mai există nici implicarea Rusiei, care poate să obțină în liniște ceea ce a vrut declanșînd Războiul civil:
Stăpînirea mascată asupra Estului Ucrainei.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img