Cristian Tudor Popescu despre Nicușor Dan: Eclipsă de creier

0
34
TO GO WITH AFP STORY-Nicusor Dan, a researcher at the Institute of Mathematics of the Romanian Academy and founder of the "Save Bucharest" NGO, poses in the front of "Hala Matache" (The Matache marketplace) a historical building saved from demolition in Bucharest on August 12, 2011. Dan has taken up the challenge to defend Bucharest's heritage and parks against erratic constructions, large roads crossing historical districts and corruption with some unexpected success. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

Liderul USR, Nicușor Dan, a fost criticat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru două dintre mesajele formațiunii din campania electorală pentru alegerile parlamentare.

„Diaspora ne-a dat 7.000 de semnături. Noi promitem că n-o să le dăm tot Fuego”, a fost unul dintre mesajele la care s-a referit Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul s-a arătat deranjat și de o declarație făcută, miercuri, de Nicușor Dan. „Avem o alegere între o teleormanizare a României și o Românie modernă, europeană. Avem alegerea între sărăcie și un drum către prosperitate și normalitate în România”, a spus Nicușor Dan.

„Domnul Nicușor Dan se află într-o adevărată eclipsă de creier. Pentru că principala problemă a USB-ului (Uniunea Salvați Bucureștiul, n.r.) – e USB în momentul de față, i-ar pune „R-ul” ăla acolo – este tocmai pasul spre țară, să fii un partid în afara Bucureștiului. Și în aceste condiții, dânsul practică separarea asta…nu ne plac cetățenii care ascultă Fuego. Pot exista niște români din diaspora care primesc ca pe un dar o piesă muzicală cântată de Fuego. Și domnul (Nicușor Dan, n.r.) își bate joc de ei, își bate joc de teleormăneni, îi stigmatizează, în tentativa USB de a deveni USR, de a face pasul spre România. După cum vă spuneam, o eclipsă de creier”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.