spot_img
24.3 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasămediuCristian Diaconescu: Situaţia de azi a României este cel puţin stranie

Cristian Diaconescu: Situaţia de azi a României este cel puţin stranie

-

O ţară a Uniunii Europene nu poate fi guvernată pe Facebook, declară la RFI fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu. El mai spune că preşedintele Klaus Iohannis nu este obligat să-l accepte pe Gabriel Oprea ca premier interimar.

- Reclama -

Premierul Victor Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Întrebat dacă şeful statului este obligat să accepte această propunere, Cristian Diaconescu a răspuns: „Constituţional, nu este obligat să accepte această propunere. Constituţional, este obligat preşedintele să desemneze primul-ministru dintre miniştrii din Guvern. Este o prevedere cât se poate de clară în Constituţia României, din acest punct de vedere”.

Fostul ministru de Externe şi al Justiţiei consideră că „în orice caz, într-un stat membru NATO şi al Uniunii Europene, situaţia în care ne aflăm astăzi este cel puţin stranie şi afectează credibilitatea României din foarte multe puncte de vedere. Practic, un Guvern al lumii occidentale se bazează pe organisme sănătoase de decizie, la vedere, relaţii internaţionale coerente. Nu se poate guverna în variante de Facebook, o hologramă care să manipuleze, dar care până la urmă va sfârşi rău pentru destinul unei ţări”.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...