spot_img
16.2 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăArmataCristian Diaconescu despre scopul diversiunii Incirlik-Deveselu

Cristian Diaconescu despre scopul diversiunii Incirlik-Deveselu

-

Legislaţia internă interzice importul şi tranzitarea unei arme nucleare pe teritoriul naţional, România fiind şi membră a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, fostul ministu de Externe Cristian Diaconescu.

Fostul ministru de Externe a mai spus pentru MEDIAFAX că prin apariţia informaţiilor referitoare la transferul a 20 de arme nucleare de la baza Incirlik (Turcia) în România se urmăreşte „compromiterea rolului defensiv al bazei Deveselu” şi că lansarea lor după „scandalul contrafăcut privind traficul de arme” arată că România este „ţinta unui război informaţional susţinut”.

- Advertisement -

Referindu-se informaţiile după care în România vor fi transferate 20 de arme nucleare aflate în prezent la baza Incirlik (Turcia), Diaconescu a spus că „este lipsită de orice fundament” şi că o astfel de decizie strategică „nu poate fi luată în afara NATO, fără consultarea Aliaţilor şi în absenţa unor evaluări fundamentale”.

CITIȚI ȘI:Băsescu: Dacă SUA ar fi analizat ca posibilitate mutarea focoaselor la Deveselu, cu siguranţă am fi avut o vizită a vicepreşedintelui Joe Biden la Bucureşti, iar apoi în Turcia. Joe Biden s-a dus în Serbia

- Advertisement -

„Din punctul de vedere al legislaţiei interne, Legea 111/1996 republicată în 2006, prin articolul 6 interzice pe teritoriul României cercetarea, experimentarea, dezvoltarea, fabricarea, importul, tranzitarea unei arme nucleare ori a oricărui dispozitiv exploziv nuclear. În plus, din 1970, România este membră a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare şi s-a conformat tuturor prevederilor privind notificarea şi controlului în domeniul nuclear, reprezentând un exemplu pentru comunitatea internaţională”, a spus pentru MEDIAFAX fostul ministru de Externe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img