spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeCristian Bușoi: Susțin Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European...

Cristian Bușoi: Susțin Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European și competitivitatea Europei. România are nevoie urgent de o strategie industrială și să folosească oportunitățile de la nivel european

-

În calitate de Președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, îmi exprim întreaga susținere față de inițiativa prezentată în cadrul Summitului European al Industriei, prin „Declarația de la Anvers pentru un Acord Industrial European”. Această declarație, susținută de lideri a 73 de companii din aproape 20 de sectoare industriale, a fost prezentată Prim-ministrului belgian, Alexander De Croo, și Președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind angajamentul ferm al industriei față de Europa și transformarea acesteia, afirmă europarlamentarul PNL Cristian Bușoi intr-un comunicat remis FLUX 24.

CE MAI SUSTINE CRISTIAN BUȘOI:

- Advertisement -

Prin acest act, liderii sectoarelor industriale fundamentale, reprezentând 7.8 milioane de lucrători din Europa, împreună cu sindicatele europene și liderii europeni, își unesc forțele pentru a răspunde preocupărilor urgente privind peisajul industrial european. „Declarația de la Anvers” evidențiază necesitatea imperioasă a clarității, previzibilității și încrederii în politica industrială a Europei, pentru a face față provocărilor actuale.

Declarația propune 10 acțiuni concrete, printre care integrarea Acordului Industrial al UE în Agenda Strategică Europeană mai largă, simplificarea legislației și a cadrului pentru Ajutor de Stat. Scopul este de a transforma Europa într-un lider global în furnizarea de energie accesibilă cu emisii reduse de carbon, prin parteneriate strategice și de a asigura un suport consolidat pentru proiectele UE.

- Advertisement -

Am spus în repetate rânduri că un Acord Industrial – Industrial Deal în cadrul UE este deosebit de important. Acesta ar echilibra ambițiile ecologice cu nevoile economice și ar oferi sprijin sectoarelor energetice intensive. De asemenea, ar menține competitivitatea Europei la nivel global.

La nivelul UE, există deja un consens tot mai clar pentru a remodela abordarea față de industrie, în beneficiul atât al economiei, cât și al mediului. Crearea unui mediu mai propice pentru extinderea capacității de producție a UE în tehnologiile și produsele net zero necesare este esențială în acest sens.

Semnatarii Declarației de la Anvers provin din sectoare diverse, inclusiv chimicale, farmaceutice, hârtie, oțel, minerit, aluminiu, sticlă, zinc, metale, textile, rafinării, ciment, var, îngrășăminte, ceramică, gaze industriale și biotehnologie.

România trebuie să își construiască o strategie industrială și să folosească atât momentul de deschidere politică de la nivel european, cât și oportunitățile de finanțare europene.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img