spot_img
6.5 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăAnalizeCristian Bușoi: Suntem în momentul în care trebuie să luăm o serie...

Cristian Bușoi: Suntem în momentul în care trebuie să luăm o serie de măsuri de austeritate pentru a putea scădea deficitul.Anii 2017-2018, perioada în care guvernele tutelate de Dragnea au făcut risipă și au aruncat cu banii în tot felul de măsuri populiste, ne-au dus la un deficit foarte mare

-

- Reclama -

Suntem în momentul în care trebuie să luăm o serie de măsuri de austeritate pentru a putea scădea deficitul.Anii 2017-2018, perioada în care guvernele tutelate de Dragnea au făcut risipă și au aruncat cu banii în tot felul de măsuri populiste, ne-au dus la un deficit foarte mare, România intrând chiar în procedura de infrigment privind deficitul excesiv. Criza pandemică și războiul din Ucraina au condus la destabilizarea situației economice, la mărirea inflației, la scăderea puterii de cumpărare și la creșterea deficitului, afirmă europarlamentarul PNL Cristian Bușoi intr-un comunicat remis FLUX 24.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE CRISTIAN BUȘOI:

- Advertisement -

România are nevoie de măsuri de austeritate și este datoria noastră ca politicieni responsabili să găsim soluțiile cele mai bune pentru a depăși această criză. Soluțiile care vor fi adoptate de Guvernul Coaliției trebuie să fie juste, echitabile și să nu ducă la o blocare a economiei. Nu putem lăsa criza și nu putem acoperi datoria pe care o avem punând toată presiunea pe micii antreprenori, pe firmele care aduc plus valoare. Avem nevoie de o disciplină financiară, de un tratament corect al tuturor agenților economici și nu de o presiune suplimentară pe cei care oricum își fac datoria și își plătesc taxele și impozitele.

În același timp, trebuie să ne asumăm, cu adevărat, reducerea aparatului de stat, reducerea cheltuielilor nejustificate și înlăturarea ”găurilor negre”, ale acelor companii de stat neperformante, care produc pierderi zi de zi.

- Advertisement -

Măsurile privind descentralizarea anumitor instituții din subordinea anumitor ministere trebuie făcute în baza unor analize de oportunitate. Nu este o descentralizare reală mutarea unor instituții din subordinea unei instituții centrale în subordinea unei autorități locale, mai ales când există atribuții specifice și competențe speciale. Transferul inspectoratelor școlare sau a Directiilor de Sănătate Publică în subordinea autorităților locale nu are nicio logică instituțională și reduce semnificativ capacitatea ministerelor de a funcționa. Primăriile nu pot fi silite să preia anumite direcții, mai ales când în cadrul administrației locale nu există competențe pentru aceste domenii. Putem face mai mult rău, stricând mecanisme care merg, se pot crea noi rețele de putere, ce nu ar servi într-un final interesul cetățeanului.

Îmi doresc ca la final, când Guvernul va prezenta toate măsurile de reformă, să vedem un plan bun, care va duce la efectele dorite. Este un moment dificil și trebuie să ne asumăm cu toții că vom scoate țara din criză, dar nu punând presiunea doar pe mediul privat!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img