spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCristian Bușoi: Industria europeană de energie și transport este pregătită pentru tranziția...

Cristian Bușoi: Industria europeană de energie și transport este pregătită pentru tranziția ecologică. România poate beneficia de expertiza industriei din nordul Italiei

-

Am condus delegația Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European într-o vizită de trei zile în regiunea Lombardia, unde am vizitat câteva companii de top, Eni, Enel, Leonardo, Snam și Mind, dar și Arena del Futuro, circuitul care permite mașinilor electrice să se încarce în timp ce rulează.Toate aceste companii au făcut pași uriași în viitor și sunt deja pregătite pentru tranziția ecologică. Au investit enorm în cercetare, au avut o viziune inovatoare și acum creează tehnologii revoluționare ce vor duce atât la o scădere a costurilor pentru cetățenii europeni, dar și posibilitatea de a respecta ambițiile ecologice pe care ni le-am fixat, afirmă într-un comunicat de presă Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, europarlamentar PNL.

- Reclama -

În continuare, avem datoria să construim legislația europeană necesară, programele de finanțare adecvate, pentru a asigura sprijin deplin companiilor care investesc în proiecte de viitor. Trebuie să asigurăm un cadru competitiv.Există o întreaga dezbatere în țările UE despre abordarea tranziției ecologice. Trebuie să fim realiști, să nu cădem în extreme și să nu lăsăm elementele ideologice să fie o barieră în calea dezvoltării. Avem nevoie de luciditate și de realism, avem nevoie să înțelegem că putem face o industrie mai verde. Putem face acest lucru pas cu pas, rațional și fără a aduce prejudicii industriei actuale. Avem nevoie de echilibru în urmărirea obiectivelor noastre.România poate beneficia de expertiza și experiența companiilor italiene. Putem prelua și învăța de la prietenii noștri, iar eu, din funcția pe care o ocup, voi promova și voi sprijini cu toată forța parteneriatele cu companiile din Lombardia, mai spune Bușoi.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img