spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeCristian Bușoi: Adoptarea Legii privind refacerea stocului de muniție este o prioritate...

Cristian Bușoi: Adoptarea Legii privind refacerea stocului de muniție este o prioritate pentru UE

-

Astăzi, Parlamentul European a votat adoptarea poziției sale față de propunerea legislativă a Comisiei Europene privind creșterea producției de muniție. Este o legislație cu o importanță deosebită pentru țările membre UE, dar și pentru Ucraina. Odată adoptată forma finală, ne va permite urgentarea ajutorului logisitc pentru armata ucrainiană, cât și refacerea stocului armatelor statelor membre UE, spune europarlamentarul Cristian Bușoi intr-un comunicat remis FLUX 24.

CE MAI SUSTINE CRISTIAN BUSOI:

Salut această decizie luată astazi de Parlamentul European, într-o proporție covârșitoare, cu 446 voturi.

Ca președinte al Comisiei ITRE și conducător al negocierilor cu Consilul UE, voi începe discuțiile cât mai repede pentru a ne armoniza și a ajunge la un punct comun, astfel încât, în cel mai scurt timp să avem această legislatie funcțională. Consider că este o prioritate a noastră, a tuturor țărilor membre UE!

Este vital să avem mecanismele necesare pentru a asigura disponibilitatea acestor produse din domeniul Apărării țărilor membre UE, cum la fel de important este să ne consolidăm industria de apărare europeană. Un lucru de bază în conceptul de “descurajare” este să ai instrumentele și pregătirea necesară pentru a face față în orice situație.

De aceea, votul dat astăzi în Parlamentul European este extrem de important, iar în perioada următoare vom accelera la maximum negocierile cu Consiliul UE, pentru adoptarea acestui act, care ne va face mai puternici și ne va oferi un grad de siguranță și mai mare!

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img