Pe vremuri, nu foarte demult, eram inca presedinte al Senatului, am propus la un moment dat o dezbatere pe aceasta tema – starea justitiei in Romania. Au inceput bineinteles in mod mecanic racnetele basistilor, fiindca, nu-i asa, inca o lovitura de stat, cum sa discuti asta in Parlament.. N-am nimic cu basistii, cu toate ca, in mare masura, basistii au facut mai mult rau Romaniei decat chiar Traian Basescu, dupa parerea mea, a declarat sâmbătă seară într-un interviu acordat lui Dan Andronic pentru postul B1 TV.

TEODOROVICI, UN ADEVĂRAT LIBERAL

PNL in acest moment, si nu cred ca problema fuziunii e cea mai mare provocare, e confruntat cu cateva lucruri: miscari de genul celor fiscale pe care Ponta si Teodorovici le iau. Astea nu sunt de joaca. Vreau sa va spun totusi ca anumite pasaje din rostirea ministrului de Finante, eu, ca liberal, le astept de 20 de ani. Deci nu pot, in momentul in care el macar le spune, eu sa sar sa-i dau in cap. A, poti sa fii ochii in patru, ia sa vedem daca te tii de cuvant… O masura daca este buna trebuie macar recunoscuta ca atare.Ma refer la discursul destul de liberal al acestui ministru si, sigur, este si meritul lui Ponta ca-l sustine.In Romania in spatiul public exista un sigur om de stanga, Costi Rogozanu. Ponta n-are nicio treaba cu stanga, sa fim seriosi, nici el si nici cineva din PSD, a mai spus Antonescu.

 MODIFICĂRILE LA CODUL PENAL

Victor Ponta, dupa parerea mea, greseste si are o atitudine politiceste imorala. Asa cum a vrut sa treaca legea amnistiei cand era la mii de kilometri distanta, asa cum vrea sa modifice Codul Penal punandu-i pe cativa oameni, poate nu cei mai recomandati, sa faca aceste modificari, n-are curajul sa asume si sa spuna clar. Ceea ce eu atunci cand eram in pozitiile respective am facut, chiar daca stiam ca sunt lasat in ofsaid, eu ce-am crezut am spus.Este cu totul deplasat scandalul, istericalele care ii cuprind pe unii pentru ca se pune in discutie modificarea unor legi, indiferent care.Fofarlica asta incepe sa-l caracterizeze pe Victor Ponta in momente cheie. Nu poti sa faci politica stand pe valul opiniei publice.Marea dificultate este ca noi trebuia sa discutam despre conditiile din arest si puscarii, despre regimul arestarilor preventive, pana sa fie unii dintre noi arestati, pentru ca si atunci in puscarii erau tot oameni.In aceste momente este evident ca, oricat de corecte ar fi unele pozitii, si chiar sunt, sunt pledoarii pro domo in fata unei opinii publice care spune ca, desi mai apar erori, e in sine un fapt bun ca politicienilor li se ridica imunitatea si sunt arestati, a comentat Antonescu despre schimbările preconizate la Codul Penal.

ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A INTERVIULUI ACORDAT DE CRIN ANTONESCU LUI DAN ANDRONIC, LA B1 TV

 

 

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?