spot_img
18.2 C
București
joi, mai 19, 2022
AcasăAnalizeCrimeea, indignată după ce Aurescu a spus că Marea Neagră e ”lac...

Crimeea, indignată după ce Aurescu a spus că Marea Neagră e ”lac NATO”

-

Aleksandr Molohov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale de pe lângă la Reprezentanța permanentă a Crimeei pe lângă președintele Rusiei, a afirmat că compararea Mării Negre cu un „lac al NATO” reprezintă un „act provocator”. După cum relatează RIA-Novosti, comparația a fost făcută de ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, care a declarat că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac al NATO, iar securitatea în această regiune a devenit parte inseparabilă a securității Alianței Nord-Atlantice.

„Nu se poate ca locuitorii Crimeei să nu fie indignați de un astfel de act provocator din partea unui diplomat occidental de rang înalt”, a declarat Molohov pentru agenția rusă citată. Sporirea prezenței alianței în acvatoriul Mării Negre și activitatea serviciilor sale de informații au sporit de câteva ori în ultimii ani. „Flota noastră de la Marea Neagră nu le va permite niciodată navelor NATO să dețină supremația în Marea Neagră, indiferent cât de mult ar vrea aceasta să-și sporească expansiunea în această regiune”, a subliniat Molohov.
Ministerul de Externe al Rusiei a menționat că Moscova va ține cont de poziționarea NATO în politica sa externă și în planificarea militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, însă nu va trece cu vederea acțiunile potențial periculoase pentru propriile interese.

- Advertisment -

Must Read

Libertatea presei în Austria există doar pe hârtie: Hărțuire din partea...

0
În Indexul libertății presei realizat de Reporteri fără frontiere (RSF), Austria ocupă doar locul 31. Aceasta înseamnă o scădere de 14 locuri, scrie vienna.at.Austria se...