Cozmin Gușă: Iulian Vlad a fost vânat de Pacepa

0
354

A fost vanat de cei care l-au sustinut pe generalul Pacepa, a declarat șeful Realitatea Tv, Cozmin Gușă despre fostul șef al Securității, Iulian Vlad.

Era un om foarte calm, dar total potrivit pentru meseria lui despre care eu cred ca se va discuta mai clar si mai corect dupa ce va mai trece putin timp si dupa ce mintile infierbantate vor fi mai timorate sa se exprime, in conditiile in care nu isi pun problema sa afle cu adevarat ce s-a intamplat in Romania, in 1989. Ca tot este vorba despre asta, sa nu ignoram apropo de suferintele pe care le-a indurat, el a fost vanat de cei care l-au sustinut pe generalul Pacepa, generalul Pacepa, un tradator de tara, cel din cauza caruia au murit multi ofiteri superiori de informatii ai Romaniei. Generalul Vlad a fost mandatat sa ia urma generalului Pacepa, ale acestui tradator si prin colaborarea cu serviciile din Vest, despre care ati vorbit mai devreme, s-a apropiat foarte mult si ar fi existat posibilitatea, la un moment dat, din cate ce a spus generalul Vlad, ca Pacepa sa fie recuperat, a susținut Gușă.

A fost cel mai important mentor al meu si practic, anul viitor se implineau 20 de ani de cand ne cunosteam. Stateam impreuna, faceam fel de fel de analize sau discutam despre ale vietii, si zambea tot timpul pentru ca el avea varsta tatalui meu, care si el a murit in anul 2000. El (n.r Iulian Vlad) pentru mine era ”bunicul”, a mai mărturisit șeful Realitatea TV.