COVID 19 ar putea fi aproape de Primăria Orșova

0

Mai multe surse din Orșova ne-au informat, în această seară, că femeia declarată ca find decesul cu numărul 478, în vârstă de 68 de ani, este orșoveancă. Ea a murit, infectată cu coronavirus, în Spitalul Județean din Severin. Este cea de-a doua victimă a zilei, originară din județul Mehedinți. Se pare că femeia are o rudă apropiată care lucrează la Primăria Orșova.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a mai anunțat, în această seară, încă 9 decese, în afară de cele 11 anunțate în cursul zilei. Astfel, la nivel național, bilanțul zilei de 20 aprilie 2020 indică 20 de decese din cauza COVID 19. Printre românii răpuși astăzi de virus se află și două femei din județul Mehedinți. Cea de-a doua victimă a zilei este din Orșova.

Decesul înregistrat la nivel național cu numărul 478, ca urmare a infectării cu coronavirus, este cel al unei orșovence în vârstă de 68 de ani. Femeia a fost internată pe 19 aprilie 2020, direct la Secția ATI din Spitalul Județean Severin și i s-au recoltat probe. În aceeași zi, rezultatul infectării cu COVID 19, a fost confirmat ca pozitiv. La numai o zi distanță, femeia a murit la spitalul din Severin. Autoritățile sanitare anunță și comorbidități: obezitate, diabet zaharat tip II, HTA grd. II, boală cardiovasculară, afecțiune tiroidiană.

Potrivit surselor noastre, o rudă foarte apropiată a femeii decedate ar lucra chiar în cadrul Primăriei Orșova, unde încă nu se știe cu câte persoane a intrat în contact. Tot potrivit unor surse, dar fără vreo confirmare oficială în acest sens, DSP ar fi intrat în alertă și ar fi luat deja măsurile legale din punct de vedere epidemiologic.

Numărul deceselor datorate cumplitului virus se ridică, din această seară, în județul Mehedinți la 8 persoane.

Vom reveni cu informații mai ample.