Corporația care a jecmănit românii la prețul la gaze ia Senatul. Anca Dragu vrea ca românii să muncească pe 2 lei ca „săracii“ din India sau Brazilia

0

Anca Dragu, pe locul 5 pe listele USR-PLUS București pentru Senat, va intra în Parlamentul României direct din conducerea unei corporații implicate indirect într-o anchetă pentru posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals: 87 de percheziții în București și în 20 de județe din țară au fost efectuate recent de polițiștii de investigare a criminalității economice la sediile firmei de distribuție de gaze Delgaz Grid, subsidiară E.ON România – aceasta din urmă condusă, din postul de director general adjunct, de actualul candidat USR-PLUS, scria recent Guvernare.net.

Dragu nu numai că a intrat în Senat, dar chiar va conduce Camera Superioară a Parlamentului.

Dacian Cioloş, copreședintele USR PLUS, a anunțat luni la Digi24 două nume care vor ocupa funcțiile negociate în cadrul coaliției de guvernare cu PNL și UDMR: Anca Dragu va fi propusă ca președinte al Senatului, iar Vlad Voiculescu va fi propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

UPDATE, 22.30: Senatorul USR PLUS Anca Dragu a fost aleasă, luni, în funcţia de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

De la începutul anului 2019, Anca Dragu este responsabilă de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR în E.ON România, compania-mamă a Delgaz Grid, cea care ar fi trimis, potrivit autorităților, date eronate către ANRE, pentru ca Autoritatea de reglementare în Energie să aprobe creșterea tarifelor de distribuție plătite de clienți cu 10,4%. Greu de crezut că membrul consiliului director al unuia dintre cei mai importanți furnizori de utilități din țară nu a știut de această operațiune, care s-ar fi desfășurat atât în 2018, cât și în 2019, nu-i așa?, mai scrie sursa citată.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4%”, anunțau în luna noiembrie poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Poliţia Judeţeană Alba.

Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului ar fi indus în eroare instituţia care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale.  

Anca Dana Dragu Paliu a fost ministrul finanțelor în guvernul condus de Dacian Cioloș.

Impozitul pe tranzacţiile la darea în plată, publicarea datelor privind colectarea taxelor, remunerarea angajaţilor români şi legea redevenţelor au prilejuit tot atâtea gafe din partea ministrului Finanţelor, Anca Dragu, în cele şase luni de mandat, caracteriza ziarul Adevărul activitatea acesteia în frunte Ministerului Finanțelor.

Dragu a mai fost criticată şi cu alte ocazii, în special de către reprezentanţi ai mediului sindical şi politicieni după ce ar fi afirmat că românii ar trebui „să lucreze pe doi lei“, dând ca exemplu „săracii“ din India sau Brazilia.