CORONAVIRUS ÎN MEHEDINȚI: 212 persoane izolate, un pacient internat, 33 de persoane în carantină

0

În Mehedinți, 212 persoane sunt izolate la domiciliu, 14 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu. Un pacient este internat la Secția de Boli Infecțioase, iar 33 persoane sunt în carantină în spațiile special amenajate. Cele două persoane depistate pozitiv au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Craiova.

Gestionarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin s-a constituit un grup de lucru. care supraveghează modul în care se implementează măsurile pentru dezinfectare, triaj corespunzător și lucrări suplimentare pentru internarea eventualelor cazuri apărute în județul Mehedinți.

În curtea Spitalului Județean de Urgență a fost montat un cort de pretriaj pentru toți pacienții care ajung la UPU. Din data de 14 martie 2020, pacienții sunt trecuți prin această zonă special amenajată. Cazurile suspecte de Coronavirus vor fi duse la Secția de Boli Infecţioase. Nu vor mai intra în Unitatea de Primiri Urgențe. Cortul are dotările corespunzătoare și asigură triajul în condiții foarte bune.

Toți pacienții completează la internare un chestionar care are valoarea unei declarații pe propria răspundere, prin care personalul medical este informat dacă respectivul pacient a intrat în contact cu persoane venite din zone cu risc.

A fost transmisă o solicitare către Direcția de Sănătate Publică pentru achiziționarea de urgență a unui sistem Real Time PCR. Acesta va ajuta la demarareai procedurilor de testare a eventualelor cazuri de Coronavirus la Spitalul Județean.

Amenajări pe repede înainte

La Secția de Boli Infecțioase se fac lucrări pentru internarea pacienților confirmați în cazul în care va fi nevoie.

În fosta Secție ORL se fac lucrări de amenajare a spațiilor necesare spitalizării în regim de terapie intensivă a cazurilor de Coronavirus. Spațiile vor fi dotate cu toată aparatura necesară în aceste situații. Zona are intrare separată, astfel încât transportul pacienților să nu îi pună în pericol pe ceilalți pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.

Eliberarea Secției Dermato-Venerice pentru internarea eventualelor cazuri de infectare cu Coronavirus, în cazul în case se vor ocupa locurile la Secția de Boli Infecțioase. Se iau toate măsurile pentru a evita la maximum internarea eventualelor cazuri contaminate în clădirea principală a Spitalului Județean de Urgență.

Asigurarea unui stoc de rezervă de materiale sanitare și medicamente pentru situații extraordinare și suplimentarea acestuia.

Limitarea vizitelor pe secții și a numărului pacienților care intră pentru consultații în Ambulatoriul de Specialitate, astfel încât să nu se creeze aglomerație în spațiile închise.

Apelul medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe este către medicii de familie din județ, să țină legătura cu pacienții care au probleme de sănătate și să gestioneze acasă situațiile care nu au neapărat nevoie de tratament în Urgență, astfel încât să nu se aglomereze UPU.