spot_img
16.1 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeCoordonatorul ucrainean al exploziei Nord Stream a dispărut. Avocații spun că a...

Coordonatorul ucrainean al exploziei Nord Stream a dispărut. Avocații spun că a fost răpit

-

Colonelul ucrainean Roman Chervinsky, pe care mass-media l-a numit coordonatorul exploziei Nord Stream, a dispărut, transmite canalul Telegram al publicației Zerkalo Nedeli, citând avocați.

„Avocații fostului ofițer de informații Roman Chervinsky au raportat dispariția acestuia, afirmând că acesta ar fi fost răpit”, se arată în publicație.

- Advertisement -

Washington Post și Spiegel l-au numit anterior pe colonelul ucrainean Chervinsky, în vârstă de 48 de ani, drept coordonator al atacului asupra Nord Stream. După cum scria Washington Post, citând surse, Chervinsky, care a jucat un rol central în aceste atacuri, a primit ordine de la oficiali ucraineni care au raportat comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny.

Roman Cervinsky a fost reținut în Ucraina la sfârșitul lunii aprilie 2023 sub acuzația de trădare și abuz de putere. El este acuzat că a încercat să organizeze deturnarea unei aeronave a Forțelor Aerospațiale Ruse, care a dus la un atac cu rachete asupra aerodromului Kanatovo din regiunea Kirovograd.

- Advertisement -

Potrivit avocatului Konstantin Globa, pe 19 aprilie, termenul de detenție a lui Chervinsky în centrul de arest preventiv din orașul Kropyvnytsky a expirat, dar instanța a refuzat să ia în considerare cazul său și nu a menționat data următoarei audieri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img