spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăActualitateConsilierul lui Zelenski cere ca România să doboare drone și rachete rusești

Consilierul lui Zelenski cere ca România să doboare drone și rachete rusești

-

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a explicat vineri că Ucraina nu se aşteaptă ca NATO să declare război Moscovei pentru că o dronă militară rusă a căzut luni pe teritoriul României, ţară membră a NATO, dar a cerut mai multă fermitate pentru a evita repetarea unor situaţii similare, transmite EFE conform Agerpres.

- Reclama -

„Poate că ar merita să puncteze mai ferm că este inadmisibil să se încalce spaţiul lor aerian?”, a scris Podoliak pe contul său de pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter). Consilierul preşedinţiei ucrainene a sugerat o posibilă reacţie a României şi a altor ţări NATO care se învecinează cu Ucraina.

„De exemplu, acestea ar putea declara că sunt pregătite să doboare drone şi rachete pe o anumită rază pentru a-şi proteja graniţele”, a adăugat Podoliak, care a mai spus că „nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia pentru că o bucată de metal a căzut pe un câmp românesc”.

Consilierul biroului prezidenţial ucrainean a spus că „tăcerea” în legătură cu incidente precum cel de luni într-una din zonele României care se învecinează cu Ucraina face ca „Rusia să îşi permită să folosească spaţiul aerian” al ţărilor vecine Ucrainei „pentru a lansa atacuri cu rachete împotriva Ucrainei”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img