spot_img
23.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeConsilierul de imagine al lui Tudose, spărgător de bani publici

Consilierul de imagine al lui Tudose, spărgător de bani publici

-

Departamentul de Strategii Guvernamentale (DSG), înfiinţat pe 23 august 2017 şi condus deFelix Rache, a primit într-un singur trimestru de activitate un buget de 3,3 milioane de lei (aproximativ 700.000 de euro), scrie Evenimentul Zilei.

- Reclama -

Rache era considerat în Guvern consultantul de imagine al premierului demisionat Mihai Tudose.

Din cele 3,3 milioane de euro pe care i-a primit în ultimul trimestru al anului, suma de 130.000 de lei a fost cheltuită pe trei sondaje de opinie, după cum urmează: peste 93.000 de lei pe o cercetare sociologică privind „cunoașterea percepției publice referitoare la aniversarea Centenarului României, a gradului de conștientizare în rândul populației și a așteptărilor sale”; 21.420 de lei pe un studiu privind „evaluarea opiniilor și atitudinilor populației generale cu privire la starea sistemului de învățământ și a sistemului sanitar” și alte 21.420 de lei pentru un alt studiu, privind „evaluarea opiniilor și atitudinilor populației generale cu privire la starea economiei și a justiției”. În medie, deci, un costum a costat 750 de lei.

De asemenea, 129.920 de lei au fost alocați pentru achiziționarea 56.000 de exemplare ale ziarului „Informația Harghitei”, unica publicație de limbă română din județul Harghita, mai precizează sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...